Onder de noemer “gezond” snacken staan deze dadelballetjes met kokos. En lekker dat ze zijn. Ook dit recept kwam ik net als de geroosterde kikkererwten tegen in het Gezond eten magazine. Het Gezond eten magazine is een erg interessant blad om te lezen en door te bladeren.
Deze dadelballetjes met kokos zijn gemakkelijk en snel te maken. Het is dat ze nog even een half uurtje moeten opstijven in de koelkast omdat ze anders wat te zacht zijn, anders waren ze helemaal super snel klaar geweest.
Onderstaand recept is voor zo’n 10 a 12 dadelballetjes.
Dadelballetjes met kokos recept
Ingrediënten
- 10 dadels
- 50 gram havermout
- 2 eetlepels cacao
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kokosschaafsel
Bereidingswijze
- Maal de havermout in een keukenmachine fijn.
- Maal daar vervolgens de cacao en de dadels doorheen.
- Als het gemengd is maal er dan de olijfolie doorheen tot het een geheel is.
- Draai met natte handen balletjes van het dadelmengsel.
- Rol de dadelballetjes door het kokosschaafsel en laat ca. 30 min in de koelkast opstijven
Tips & Tricks bij de dadelballetjes met kokos
- Hou je niet van kokos dan kun je de dadelballetjes ook door de cacao rollen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie