Chocolade flikken zijn dunne chocolade schijfjes. Je kunt chocolade flikken met alle chocolade maken die je maar kan bedenken. En deze flikken kan je ook nog is volledig versieren met wat dan ook. Chocolade flikken zijn ideaal als je wat chocolade over heb van het maken van een ander recept. Zo maakte ik bijvoorbeeld dit stroopwafel truffel recept. Zonde vond ik het om de gesmolten chocolade weg te spoelen. En zodoende maakte ik er flikken van. Ik gebruikte ook nog wat koekkruimels als topping. Het is heel eenvoudig en nog eens lekker ook.
Er is niet een specifiek recept voor chocolade flikken. En omdat je er alle kanten mee op kan is dit dan ook echt een basisrecept voor chocolade flikken. De hoeveelheid flikken hangt af van hoe groot je ze maakt en hoeveel chocolade je gebruikt.
- Chocolade naar keuze
- Eventueel een topping naar keuze
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Smeer op een bakpapiertje wat chocolade rondjes uit.
- Besprenkel, indien gewenst, met een topping naar keuze.
- Laat iets afkoelen en laat vervolgens opstijven in de koelkast.
Tips & Tricks bij de chocolade flikken:
- Je kunt als topping vanalles gebruiken. Ik gebruikte koekkruimels en zeezout.
- Gebruik eens blauw-witte of roze-witte muisjes. Zo kun je ze bijvoorbeeld serveren bij de geboorte van een kind.
- Maak chocolade flikken met verschillende soorten chocolade.
- Andere topping ideeën zijn smarties, noten, hagelslag, vlokken, sprinkels. Je kunt het eigenlijk zo gek allemaal niet verzinnen. Maak de chocolade flikken helemaal zoals jij het lekker vind.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie