
Affogato recept
Een affogato is een Italiaans dessert gebaseerd op koffie. Het is 1 van de makkelijkste recepten/desserts die er zijn. Affogato is kort samengevat een bolletje vanille ijs met daarover heen een kopje espresso geschonken. Eigenlijk is dat ook gelijk de lange samenvatting van wat affogato is.
Affogato is een combinatie van 2 Italiaanse specialiteiten, koffie en ijs.
Affogato klinkt misschien als avocado, maar heeft hier echter 0,0 mee te maken. Een vergelijking tussen affogato en avocado is dan o0k niet te maken.
Een leuk weetje over affogato is de betekenis. Affogato betekend verdronken in het Italiaans. Als je die betekenis vertaald in het dessert. Is affogato een bolletje vanille ijs welke verdrinkt in een kopje espresso. Goed gevonden en het klinkt ook nog eens erg lekker.
De traditionele affogato bestaat dus uit een bolletje vanille ijs met espresso. Maar er word inmiddels flink op los gevarieerd. Om de affogato wat spectaculairder te maken worden er ingrediënten toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan kokosnootrasp, bessen, chocolade, honeycomb. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Ook word affogato weleens verrijkt met een scheutje likeur.
Onderstaand affogato recept is het basis recept zonder al die poespas. Een traditionele affogato. Van hieruit kan je natuurlijk wel flink variëren.

- 1 bolletje vanille ijs
- 1 espresso
- Schep het bolletje vanille ijs in een beker/glas
- Schenk/zet er een kopje espresso over.

Tips & Tricks bij het affogato recept:
- Zorg dat de espresso goed heet is als deze over het ijs word geschonken
- Let op dat het glas dat je gebruikt hitte en kou bestendig is. Zodat tijdens het maken van de affogato het niet kapot gaat.
- Heerlijk met slagroom.
- Varieer met bijvoorbeeld kokosnootrasp, bessen, chocolade of honeycomb.
- Schenk bij de affogato eens een scheutje likeur.
- Je kunt je affogato wat zoeter maken door een beetje suiker aan de espresso toe te voegen. Houd er wel rekening mee dat het vanille ijs ook al gezoet is.
- Check dit vanille ijs recept om zelf vanille ijs te maken voor je affogato.
Volg je mij al op Instagram? @Bakkenderwijs. Daar vind je verschillende stap voor stap video’s en foto’s van onder andere dit recept. En sneak peaks van wat er nog aan zit te komen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie