Overnight oats een engelse benaming voor een havermout ontbijt die je de avond ervoor maakt. Overnight betekend overnacht en oats betekend havermout. Nu kun je het overnacht havermout noemen, maar dat klinkt toch niet zo fraai als overnight oats.
Overnight oats is langzaam zijn weg aan het vinden naar Nederland. In het buitenland is het al erg populair. Overnight oats zijn ideaal als je sochtends geen tijd heb om wat te maken en toch lekker wilt ontbijten en het is nog gezond is. Wat ook geen overbodige luxe is.
Je maakt de overnight oats vrij makkelijk en hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Eigenlijk is het de ingrediënten in een potje bij elkaar doen, even schudden en de koelkast is. Het is bijna zo makkelijk als 123.
Als je wat meer ervaren bent met de overnight oats zal je uiteindelijk je eigen hoeveelheden aanhouden. Niet iedereen eet evenveel sochtends. Onderstaand is een wat gemiddeld ontbijt. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind.
- 50 gram havermout
- 180 ml melk
- 60 gram blauw bessen
- 1 theelepel maple siroop
- eventueel een snuf kaneel
- Doe alle ingrediënten in een potje.
- Doe een deksel op het potje en schud alles goed door elkaar.
- Zet in de koelkast voor de volgende ochtend.
Tips & Tricks bij de overnight oats met blauwe bessen:
- Met overnight oats kun je flink varieren.
- De overnight oats hebben minimaal 2 uur nodig om als het ware te “weken”.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie