Overnight oats is een havermout ontbijt welke je een avond van te voren klaarmaakt. Letterlijk betekend overnight oats: overnacht havermout.
Bij overnight oats week je als het ware de havermout in een bepaald vocht. Dit kan melk, yoghurt of dergelijke zijn.
Deze bananenbrood overnight oats is gebaseerd op de smaak van bananenbrood. Je kunt bananenbrood overnight oats maken met pecannoten of walnoten. Zelf heb ik pecannoten in huis en deze dan ook gebruikt in mijn bananenbrood overnight oats.
Voor bananenbrood overnight oats heb je niet veel tijd nodig. In 5 minuten staat de bananenbrood overnight oats in de koeling.
Geen trek in bananenbrood overnight oats en liever opzoek naar een andere overnight oats ontbijt? Kijk dan eens naar dit overnight oats met blauwe bessen recept.
Het recept voor bananenbrood overnight oats is voor 1 persoon.
- ½ rijpe banaan
- 50 gram havermout
- 125 ml melk
- 2 eetlepels pecannoten of walnoten
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel kaneel
- 2 theelepels maple siroop of honing
- Prak de banaan en hak de noten.
- Doe alle ingrediënten in een afsluitbare kom/schaal.
- Roer/schud alles goed door elkaar.
- Zet koud weg tot de volgende ochtend.
- Serveer koud of warm even op in de magnetron.
Tips & Tricks bij de bananenbrood overnight oats:
- Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het geheel. Je kan er dan zelfs voor kiezen de maple siroop/honing weg te laten.
- Indien je het gerecht wil opwarmen zal de tijd per magnetron verschillen. Ik heb deze in 1:20 minuut opgewarmd.
- Eventueel kan je je bananenbrood overnight oats serveren met wat plakjes verse banaan en een paar pecannoten.
- De bananenbrood overnight oats is redelijk stevig, wil je het iets minder hebben voeg dan een klein beetje meer melk tijdens de bereiding toe.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie