Bananen muffins een lekkere snack voor tussendoor of je kunt ze als ontbijt nuttigen. Ook denk ik dat kinderen het geweldig vinden om zo’n heerlijke bananen muffin in de broodtrommel terug te vinden.
En het leuke aan deze bananen muffins is misschien wel dat bananen gezond zijn. Waarom bananen gezond zijn? Bananen zitten vol met kalium wat een hoge bloeddruk kan voorkomen. Deze kalium in combinatie met de vitamine B6 die in bananen zit helpen er voor dat wanneer je een kater heb je deze vlugger kwijt ben. Bananen hebben een kalmerende werking en houden je bloedsuikerspiegel gelijkmatig. Ook helpen bananen bij ochtendmisselijkheid van zwangere vrouwen en bananen geven ook nog eens een flinke energiestoot af.
Dus laten we aan de bak gaan met deze bananen muffins.
Voor onderstaand recept word gebruik gemaakt van muffin papiertjes. Heb je deze niet in huis kun je deze zelf maken van bakpapier met deze how to muffin papiertjes maken.
Het recept is voor 12 bananen muffins.
- 250 gram patentbloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- ½ theelepel zout
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 75 gram roomboter
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Plaats de muffin papiertjes in een muffin tray met 12 gaten.
- Smelt de boter.
- Prak de bananen
- Roer de bananen, met de suiker, het ei, de vanille en de gesmolten boter goed door elkaar.
- Zeef de bloem met de baking soda en het bakpoeder boven de kom.
- Roer alles met een spatel goed door elkaar. Roer niet langer als nodig.
- Vul de vormpjes van de muffintray met 2 lepels of een ijsknijper.
- Bak in ca. 15 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de bananen muffins:
- Bij dit recept heb je geen mixer nodig. Een spatel is voldoende om alles goed met elkaar te mengen.
- Prak de bananen goed anders zal het niet een mooi geheel worden.
- Hoe rijper de bananen zijn hoe zoeter de bananen muffins worden.
- Mocht je geen papiertjes willen gebruiken vet dan de muffintray goed in.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Brenda Andriese zegt
Kun je deze een avond tevoren maken?
Bakkenderwijs zegt
Dat kan zeker, laat ze goed afkoelen en vervolgens goed verpakken.