
Koffiesmaak mugcake
Vandaag heb ik eens trek in een lekker cakeje. Helaas is mijn oven al een tijdje stuk en heb ik nog geen nieuwe oven. Hopelijk komt daar een dezer dagen verandering in, want mis hem toch wel. Maar voor nu een uitgelezen kans om eens een lekkere mugcake te maken. Dat is net weer een andere manier van bakken. Het is simpel, snel en een mooie portie voor 1. En dan vergeet ik nog te zeggen dat de koffiesmaak mugcake ook nog eens heel erg lekker is.
Kort samengevat is een mugcake een cake in een mok, die over het algemeen in de magnetron “gebakken” wordt. Een magnetron hebben we en hij werkt ook nog eens. Niet geheel onbelangrijk allemaal! Als laatste de ingrediënten, check. Alles is in huis om deze heerlijke koffiesmaak mugcake te maken.

- 30 gram boter
- 1 theelepel vanille extract
- 30 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje oploskoffie espresso (=+- 2 gram)
- 1 ei
- 40 gram bloem
- 1 afgestreken theelepel bakpoeder
- Laat de boter zacht worden in de magnetron (deze hoeft niet gesmolten te zijn).
- Voeg de vanille extract, de bruine suiker en de oploskoffie toe en roer met een vork tot er een egaal mengsel ontstaat.
- Voeg het ei toe en roer stevig door het botermengel.
- Voeg tot slot de bloem met het bakpoeder toe en mix tot een mooi egaal beslag.
- Zet de mok +- 2 minuten in de magnetron (850 watt).
Tips & Tricks bij de koffiesmaak mugcake:
- Iedere magnetron is anders, dus hou je mugcake goed in gate. Als de mugcake er mooi gestold uitziet is deze klaar.
- Laat de mugcake niet langer dan nodig in de magnetron. De koffiesmaak mugcake kan dan droog worden.
- Bij deze mugcake zal een dotje slagroom zeker niet misstaan.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie