Zonnige ovenschotel, wat moet je je daarbij voorstellen. Het is een ovenschotel waarop perziken liggen. Deze perziken geven het zonnetje aan. Zodoende een zonnige ovenschotel.
Dit recept voor zonnige ovenschotel komt van een vriendin van mij. Zij heeft dit vroeger van een moeder op school gekregen en zo gaat het recept door en komt het nu bij jou terecht.
De zonnige ovenschotel is een ovenschotel met boontjes, aardappelpuree en gehakt. Het gehakt word gekruid met kerrie. Bovenop de zonnige ovenschotel liggen de halve perziken.
Het zonnige ovenschotel recept is voor zo’n 4 personen.
Rating
- 400 a 500 gram sperziebonen
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram rundergehakt
- 100 ml warme melk
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel kerrie
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 1 ui
- teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Blik halve perziken op siroop
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de perziken uitlekken.
- Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukken.
- Schil de aardappel en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Kook de sperziebonen beetgaar.
- Snij de ui fijn en bak deze glazig.
- Hak de knoflook fijn en bak deze kort met de ui mee.
- Voeg het gehakt met de kerrie en het paprikapoeder toe aan het uienmengsel en bak het rul.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Stamp de aardappelen fijn en roer de warme melk met het klontje boter erdoorheen tot een puree.
- Vet een ovenschaal in.
- Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel vervolgens de uitgelekte sperziebonen en daarbovenop het gerulde gehakt.
- Leg de perziken op de bovenkant van de ovenschotel.
- Bak in ca. 15 minuten klaar, tot de perziken goed warm zijn.
Tips & Tricks bij de zonnige ovenschotel:
- Mocht je puree niet smeuig genoeg zijn voeg dan nog wat extra melk toe.
- Als je bij het bakken van de ui een beetje zout toevoegt zal de ui minder snel aanbranden.
- Zorg ervoor dat je knoflook niet bruin bakt, dit kan een bittere smaak aan je gerecht geven.
Ik ben benieuwd wat jullie van de zonnige ovenschotel vinden.
Laat je een berichtje achter?
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Shirley van Deudekom zegt
Nooit gedacht om deze kerrie gehakt schotel op internet tegen te komen, precies zo ken ik deze ovenschotel al ruim 40 jaar! Ik googelde er eigenlijk voor de gein op! Mijn moeder maakte het altijd, zij deed echter het gehakt uitlijnen in het midden, daaromheen de sperziebonen en op de ze ‘scheidingslijn’ lagen de perziken. Het staat voor vanavond op het menu.. Leuk!
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor je leuke bericht. Hier komt de ovenschotel met regelmaat voorbij. Ik vind het zelf een erg lekkere combinatie.