
Koolhydraatarme mug toast recept
Voor deze koolhydraatarme mug toast heb je net iets meer nodig dan enkel een mug (kop) om de toast te maken. Om van het koolhydraatarme mug brood toast te maken heb je naast een kop ook nog een pannetje nodig.
Het koolhydraatarme mug toast recept is eigenlijk eender als het koolhydraatarme mug brood recept. De basis voor het brood is hetzelfde. De twist zit hem in het bakken van de plakjes brood, waardoor je toast krijgt. Misschien een klein beetje overbodig, maar denk dat dit koolhydraatarme mug toast recept toch net dat beetje extra’s met zich meebrengt, dus zodoende dat ik dit recept toch nog los van het brood neerzet.
De structuur van deze koolhydraatarme toast is erg prettig. Het geeft door de gemalen amandelen echt een beetje het gevoel wat je ook bij brood heb. Echter is de koolhydraatarme toast een stuk kleiner als wanneer je toast maakt van een boterham. Ik denk dat je kunt spreken van een koolhydraatarm toastje.
Onderstaand koolhydraatarme mug toast recept is voor ca. 6 plakjes toast.

- 2 eieren
- 85 gram amandelmeel
- ½ theelepel bakpoeder
- snuf zeezout
- beetje olie om in te vetten
- Vet een kop in met een beetje olie.
- Mix de eieren met het amandelmeel en het zout, dit kan direct in de kop gemengd worden of in een bakje.
- Zeef het bakpoeder en mix het erdoorheen.
- Zet het koolhydraatarme mugbrood in de kop ca. 3 minuten in de magnetron. (Dit kan per magnetron verschillen, houd de magnetron dus goed in de gate)
- Snij het koolhydraatarme mugbrood in 6 plakjes.
- Bak de plakjes in een koekenpannetje aan beide kanten bruin tot toast.


Tips & Tricks voor het koolhydraatarme mug toast:
- Je kunt het koolhydraatarme toast beleggen met het beleg wat je zelf lekker vind.
- Ik denk dat je qua vergelijking 2 plakjes toast als 1 boterham kan zien.
- De koolhydraatarme mug toast ligt binnen 5 a 10 minuten op je bord.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie