Koolhydraatarme crackers zijn ideaal als snack of als toastje. Deze koolhydraatarme crackers zijn vrij algemeen qua smaak. Zo kun je deze crackers goed combineren met een smeersel of beleg. Ook kun je de koolhydraatarme crackers gewoon zo eten of met een lekkere dip.
Tegenwoordig kun je koolhydraatarme crackers ook in de supermarkt krijgen. Toch zijn deze crackers niet altijd even koolhydraatarm als je zou willen. Met dit koolhydraatarme crackers recept hou je de ingrediënten in eigen hand. Zo weet je precies wat er in de koolhydraatarme crackers gaat. Er zijn veel verschillende koolhydraatarme crackers recepten te vinden op het internet. De ene is enkel van kaas, de ander is met kokosmeel. Dan heb je ze nog van noten, pitten en zaden. En ook worden koolhydraatarme crackers gemaakt van amandelmeel. De koolhydraatarme crackers die je met dit recept maakt worden gemaakt met dat laatste, amandelmeel. Dit amandelmeel word gecombineerd met roomkaas en mozzarella. Zo ontstaat er een deegje waarmee je de koolhydraatarme crackers maakt.
Nu ben ik zelf niet van het koolhydraten tellen, maar voor degene die graag willen weten hoeveel koolhydraten deze koolhydraatarme crackers bevatten dat is wanneer je met dit deeg zo’n 60 crackers maakt dan is het ca. 3 gram koolhydraten per 5 crackertjes.
Koolhydraatarme crackers maken doe je gemakkelijk zelf. Je maakt er gelijk een aantal en je kunt ze een paar dagen bewaren.
Voor de koolhydraatarme crackers zijn 2 bereidingswijze. Je kunt de koolhydraatarme crackers in een plak bakken of als losse crackers. In dit koolhydraatarme crackers recept word de manier met de plak beschreven, mocht je liever ronde koolhydraatarme crackers maken, lees dan hoe je dit doet bij de tips & tricks onderaan het recept.
Rating
- 250 gram mozzarella (uitgelekt gewicht)
- 40 gram roomkaas
- 150 gram amandelen
- 1 ei
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Maal de amandelen in een keukenmachine fijn.
- Maal de bollen mozzarella met de roomkaas het ei en peper en zout naar smaak met een staafmixer tot een geheel.
- Mix de gemalen amandelen en het roomkaasmengsel door elkaar heen met een pollepel of mixer.
- Leg het deeg tussen 2 velletjes bakpapier en rol dit uit tot een dikte van ca. 6 mm.
- Haal het bovenste bakpapiertje eraf en leg de plak met het onderste bakpapiertje op de bakplaat.
- Bak 5 minuten.
- Haal uit de oven en leg een bakpapier over de koolhydraatarme crackers plak heen.
- Draai hem met behulp van het bakpapier om.
- Leg terug op de bakplaat en haal het bovenste bakpapier er weer af.
- Snij de koolhydraatarme crackers plak met een pizzames in kleine crackers.
- Bak nog 5 minuten in de oven.
- Laat de koolhydraatarme crackers volledig afkoelen.
Alternatieve bereidingswijze voor ronde koolhydraatarme crackers:
Tips & Tricks bij de koolhydraatarme crackers:
- Er zijn 2 manieren om deze koolhydraatarme crackers te maken. In plaats van het uitrollen van het deeg kun je ook bolletjes deeg op de bakplaat scheppen en deze met natte vingers plat duwen.
- De koolhydraatarme crackers zijn tot 5 dagen houdbaar indien luchtdicht verpakt in de koelkast.
- In plaats van peper en zout kun je de koolhydraatarme crackers ook kruiden met een kruidenmengsel naar keuze. De koolhydraatarme crackers zijn dan wel meer uitgesproken qua smaak als wanneer je deze enkel met peper en zout op smaak brengt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Lidy zegt
Kun je ze ook invriezen
Bakkenderwijs zegt
Ik heb hier zelf geen ervaring mee. Crackers horen krokant te zijn en over het algemeen word een cracker wat taaier in de vriezer. Om die reden zou ik het zelf niet aanraden. Mocht je er andere ervaringen mee hebben dan hoor ik het graag.
Meggie zegt
Ik heb geen keukenmachine, maar kan ik ook amandelmeel gebruiken ipv de fijngemalen amandelen?
Bakkenderwijs zegt
Ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen. Ik denk dat het wel kan. Amandelmeel zijn fijngemalen amandelen. Het verschil zit hem echter in het bruine vliesje die in dit geval ook mee gemalen word en welke niet in amandelmeel zit.
Nel zegt
Ik heb de crackers gemaakt en ze zagen er prima uit en lekker knapperig.
Vervolgens af laten koelen en daarna in een doosje gedaan en vacuum gepompt.
De volgende dag wilde ik ze gaan eten echter ze waren zo slap als een vaatdoek !
Wat is er verkeerd gegaan ?
De smaak is goed trouwens
Bakkenderwijs zegt
Wat ik zelf weleens merk met bijv crackers of koekjes dat wanneer ik ze in een kunststof bakje bewaar ze toch op de een of andere manier niet knapperig blijven. Ik bewaar koekjes dan ook in een metalen trommel en daar leg ik een bakpapiertje in.