Met temperaturen die onder de 0 graden komen word het hoog tijd voor warme chocolademelk. En in dit geval koolhydraatarm.
Deze koolhydraatarme chocolademelk word gemaakt met slagroom water en cacao. Om de koolhydraatarme chocolademelk te zoeten kan gebruik worden gemaakt van wat stevia.
Dit koolhydraatarme chocolademelk recept komt uit het Grip op koolhydraten boek. Het is een vetrijke chocolademelk. Ik vind het koolhydraatarme chocolademelk recept iets wat waterig en heb dan ook in de tips & tricks onder het recept geschreven om eventueel wat meer cacao toe te voegen. Het koolhydraatarme chocolademelk recept is in eigen woorden geschreven.
Net schreef ik al dat ik de koolhydraatarme chocolademelk iets wat waterig vind en heb daarom een beetje zitten stoeien met de hoeveelheid cacao. In een normale chocolademelk gaan vaak 2 eetlepels cacao. In dit koolhydraatarme chocolademelk recept gaan 2 theelepels. Ik heb het recept met beide geprobeerd, 2 theelepeltjes vond ik zelf wat weinig, maar 2 eetlepels is in dit koolhydraatarme chocolademelk recept echt te veel.
Hou er bij koolhydraatarme chocolademelk wel rekening mee dat het niet helemaal smaakt zoals je gewend bent van de warme chocolademelk uit de winkel. Er worden in deze koolhydraatarme chocolademelk geen suikers gebruiken, maar stevia. Dit is al een verschil. En deze koolhydraatarme chocolademelk word gemaakt met een combinatie van slagroom met water. In de tips & tricks lees je dat je dit ook eventueel voor wat anders kan vervangen. Vervang je dit word de koolhydraatarme chocolademelk alweer wat voller van smaak.
Ik ben bij dit koolhydraatarme chocolademelk recept erg benieuwd naar jullie bevindingen en eventueel tips & tricks waardoor ik dit recept voor een ieder kan verbeteren.
Het koolhydraatarme chocolademelk recept is voor 1 kop warme koolhydraatarme chocolademelk.
- 2 theelepels cacao
- 50 ml slagroom (kamertemperatuur)
- 100 ml kokend water + 2 eetlepels
- eventueel stevia naar smaak
- Spoel de mok goed heet af.
- Giet 2 eetlepels kokend water in de mok en roer hier de cacao door heen.
- Roer vervolgens de slagroom erdoorheen.
- Schenk het kokend water eroverheen.
- Breng eventueel op smaak met wat stevia.
Tips & Tricks bij de koolhydraatarme chocolademelk:
- Vind je de koolhydraatarme chocolademelk wat slap. Gebruik dan 1 eetlepel cacao in plaats van 2 theelepeltjes of als dit nog te weinig is nog een theelepel extra.
- Is de koolhydraatarme chocolademelk niet heet genoeg kun je deze nog nawarmen in de magnetron.
- Vervang de slagroom en het water door melk of amandelmelk.
- Maak de koolhydraatarme chocolademelk af met wat slagroom. Klop hiervoor de slagroom op met een klein beetje stevia, zodat je de slagroom koolhydraatarm houd.
- De koolhydraatarme chocolademelk is ook lekker met een snufje kaneel.
Met smakelijke groet Bakkenderwijs
Geef een reactie