Kokos pannenkoeken zijn pannenkoeken met een basis van kokos. Ze worden gemaakt met havermout, kokosrasp, kokosmelk , ei en bakpoeder. Doordat er geen bloem in het beslag zit vallen de kokos pannenkoeken onder koolhydraatarm.
Een blikje kokosmelk of kokosroom vind je in de supermarkt. Deze is na openen beperkt houdbaar. Zodoende ging ik opzoek naar een recept waar ik het kokosmelk in kwijt kon. Na meerdere recepten bij elkaar gevoegd te hebben kwam ik op dit kokos pannenkoeken recept uit. Uittesten en geslaagd. Lees de Tips & Tricks onder aan het recept voor het beste resultaat. Ik ben benieuwd wat je er van vind.
Onderstaand kokos pannenkoeken recept is voor 6 tot 8 kleine pannenkoeken, ook wel pancakes genoemd.
- 50 gram havermout
- 50 gram kokosrasp
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 gram kokosroom / kokosmelk
- Maal de havermout met de kokosrasp in de blender of keukenmachine fijn.
- Meng de bakpoeder erdoor.
- Klop het ei en het kokosroom erdoor tot een beslag.
- Laat het kokos pannenkoeken beslag 10 minuten rusten.
- Verwarm een pan met een beetje boter of olie.
- Schep een hoopje beslag in de pan en leg een deksel op de pan.
- Bak op laag vuur goudbruin van onder en bijna droog van boven.
- Draai de kokos pannenkoek om en bak tot goudbruin gaar zonder deksel.
- Herhaal dit met de rest van het beslag.
Tips & Tricks bij de kokos pannenkoeken:
- Maak de kokos pannenkoeken niet te groot, ze zijn niet heel erg stevig en zullen anders sneller kapot gaan.
- Wanneer de kokospannenkoeken aan de bovenkant bijna droog zijn maakt dit het makkelijker de pannenkoekjes om te draaien. Hiervoor is het essentieel dat de pannenkoeken niet te hard gaan. De deksel helpt bij het drogen van de pannenkoekjes.
- Mocht het niet lukken de kokos pannenkoekjes heel te houden maak er dan een kokos kaiserschmarrn van. Dit doet je door de pannenkoekjes in stukjes te “trekken”.
- De ene kokosmelk is de andere niet. Het kan zijn dat het beslag te dik is. Voeg dan nog wat extra toe. Ook een scheutje water kan dan uitkomst bieden.
- De kokos pannenkoeken zijn zo al erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om de pannenkoekjes te bestrooien met wat extra kokos of met wat kaneel.
- Wanneer je een blik kokosmelk opent kan het zijn dat de bovenkant hard is geworden. Mix eerst alles goed door elkaar heen voor je het gebruikt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie