Knapperig van buiten zacht van binnen met heerlijke rozijnen. De walnoten haverkoekjes met rozijnen zijn gemaakt met een combinatie van havermout en walnoten.
Het recept is voor ca. 30 walnoten haverkoekjes.
Deze koekjes werden bestempeld door een meisje als de lekkerste koekjes die ze ooit gegeten had. Ze kon er geen genoeg van krijgen. De eerste dag zijn ze het allerlekkerst. Dan is de onderkant nog lekker knapperig.
Waloten haverkoeken met rozijnen recept
Rating
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram boter
- 125 gram suiker
- 125 gram donker bruine suiker
- 15 gram vanille suiker
- ¼ theelepel zout
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 180 gram havermout
- 50 gram walnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
- Meng de eieren met de rozijnen en het kaneelpoeder
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de boter met de verschillende suikers en het zout kort door elkaar.
- Meng de bloem en het bakpoeder erdoorheen.
- Roer het rozijnenmengsel erdoor.
- Roer de havermout en gehakte walnoten erdoor.
- Vorm ca. 30 balletjes van het deeg.
- Druk de balletjes iets plat en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Hou hierbij voldoende ruimte tussen de koekjes.
- Bak in 10 tot 14 minuten lichtbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.
Tips & Tricks bij de walnoten haverkoekjes met rozijnen.
- Bak de haverkoekjes in meerdere keren. Ze passen niet allemaal tegelijk op de bakplaat.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Christine zegt
De koekjes waren super lekker, maak ze zeker nog eens ??
Bakkenderwijs zegt
Wat leuk om te horen. Bedankt voor de reactie en veel toekomstig bakplezier.
AMINAT NDUWIMANA zegt
Ik heb ze gemaakt zijn heel lekkere en nu ga ik opnieuwe maken voor als cadeautje.
Bakkenderwijs zegt
Wat fijn om te horen. Heel veel bakplezier.