Kokosbollen met de smaak van speculoos. Net weer even wat anders als het al kokosbollen recept. Deze speculoos kokosbollen hebben een extra smaakje. Op de braderie vind je velen smaak varianties. Zelf vind ik het leuk om hiermee aan de slag te gaan en te experimenteren voor nieuwe smaken.
Deze kokosbollen met smaakje gingen de speculoos kokosbollen voor: Pandan kokosbollen en Lemoncurd kokosbollen. En na al deze kokosbollen ben ik het nog niet zat. Er komen er in de toekomst nog meer aan. Ideeen? Laat het me weten in een reactie onder aan het recept.
Je maakt deze speculoos kokosbollen met Speculoos pasta. Ik gebruikte hiervoor de crunchie variant. Dit recept is voor 8 – 10 speculoos kokosbollen
- 200 gram geraspte kokos
- 150 gram crunchie speculoos pasta
- 20 gram suiker
- 2 eieren
- ½ eetlepel maizena
- 20 gram bloem
- snufje zout
- Mix de eieren met de suiker en het zout au bain marie tot de suiker volledig is opgelost en lichtgeel van kleur.
- Mix de speculoos pasta erdoor. (Verwarm eventueel nog licht tot 1 geheel).
- Zeef de bloem met de maïzena en klop het erdoor.
- Roer als laatste de kokosrasp erdoor.
- Laat volledig afkoelen en zet ca. 1 uur koud weg.
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Maak met een ijsknijper of met lepels bollen op de bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de speculoos kokosbollen in 25 a 30 minuten goud bruin
Tips & Tricks bij de speculoos kokosbollen:
- Je kunt voor dit recept ieder merk speculoos pasta gebruiken. Hou er wel rekening mee dat het ene merk krachtiger van smaak is als het andere.
- Wanneer het deeg erg stug is geworden door de koelkast dan kun je er ook voor kiezen om de ballen met je handen te vormen. Wees iig voorzichtig met de ijsknijpen. Knijp deze met etappes zodat je niet je gereedschap verrampeneert.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie