Havermout koekjes met de smaak van speculoos. Een lekker krokant gebakken koekje. Ze worden gebakken als halve ballen. Dit doe je met behulp van een ijslepel. Of wanneer het koekjesdeeg stevig genoeg is kan je er ook je handen voor gebruiken. Het is een lekker knapperig koekje. En is geïnspireerd op een recept die ik tegen kwam bij quickandtastyfood.
Het recept is voor zo’n 12 tot 20 koekjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
Speculoos havermout koekjes recept
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
- 150 gram speculoos pasta
- 75 gram boter
- 60 gram lichtbruine basterdsuiker
- 60 gram kristalsuiker
- 1 ei
Bereidingswijze
- Kneed/ mix de boter met de suikers, de speculoos pasta en het zout door elkaar.
- Mix de ei erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en de kaneel en kneed dit samen met de havermout door het boter mengsel tot een deeg.
- Zet een half uur koud weg.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak met een kleine ijsknijper of 2 lepels hoopjes op een bakblik bekleed met bakpapier.
- Bak in ca. 25 - 28 minuten goud bruin.
Tips & Tricks bij de speculoos havermout koekjes:
- Wanneer het deeg voldoende gekoeld is zou je de koekjes ook met je handen kunnen vormen.
- Druk de koeken eventueel iets platter om wat plattere koeken te krijgen.
- De koeken zullen iets uitlopen in de oven. Houd hier rekening mee tijdens het bakken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie