Speculaasbrokken zijn van die heerlijke in stukken gebroken plakken dikke speculaas. Heerlijk knapperig en bros.
Speculaasbrokken zijn erg makkelijk te maken. Je hoeft geen vormpjes uit te snijden, ook hoef je niet bang te wezen dat je speculaasbrokken in elkaar overlopen, want je breekt de speculaas plak pas in brokken als deze helemaal klaar en gebakken zijn.
Speculaasbrokken recept
Ingrediënten
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- snuf zout
- 15 gram speculaaskruiden
- 125 gram roomboter
- 80 ml volle melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg de boter en de melk toe en kneed dit tot een geheel.
- Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg minimaal een half uur koud weg.
- Rol het speculaasdeeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte.
- Bak de speculaas in ca. 35 minuten gaar.
- Laat volledig afkoelen en breek dan pas in speculaas brokken.
Tips & Tricks bij de speculaas brokken:
- Houd je oven in de gaten. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van de speculaasplak wanneer de speculaasbrokken klaar zijn. Het hard nog iets uit wanneer je de speculaasbrokken uit de oven halen, maar het deeg mag niet meer veren als het ware, wanneer je er op drukt.
- Als de speculaasbrokken nog niet genoeg gebakken zijn dan zal je in het midden een zachte speculaaskoek hebben.
- Het deeg voor de speculaasbrokken leent zich heel goed om een dag van te voren al klaar te maken. De kruiden trekken dan nog meer in het deeg en dit zal de smaak van de speculaasbrokken ten goede komen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie