Dit speculaas wafels recept is afgeleid van de Luikse wafels. Ze bevatten ook de parelsuiker, datgene wat de wafels zo lekker maakt. En dat gecombineerd met de smaak van speculaas. De speculaas wafels zijn dan ook om te smullen.
Voor deze speculaas wafels word gebruik gemaakt van een wafelijzer met rechthoekige diepe wafelplaten.
Het speculaas wafels recept is voor 10 speculaas wafels.
Speculaas wafels recept
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 50 gram melk
- 50 gram ei (+- 1 ei M)
- 25 gram kristalsuiker
- 10 gram instant gist
- 5 gram zout
- 150 gram roomboter (in stukjes)
- 150 gram parelsuiker
- 2 eetlepels speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Doe de bloem, kristalsuiker, speculaaskruiden, gist en het zout in de kom (Houd de gist zo lang mogelijk gescheiden van het zout)
- Doe de boter, melk en het ei erbij en kneed tot een soepel deeg. (Het deeg mag niet meer plakken)
- Laat het deeg 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Kneed de parelsuiker erdoor.
- Maak 10 bolletjes van ca. 75 gram per stuk en laat dit 50 a 60 minuten rijzen.
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Leg een bolletje in het middel van de wafel op het wafelijzer en druk de wafelijzer dicht.
- Bak de speculaas wafels in ca. 3 minuten knapperig en gaar.
Tips & Tricks bij de Speculaas wafels:
- Kneden kan met de hand of met de machine.
- Ieder wafelijzer is anders. Dus hou het ijzer goed in de gaten om de Luikse wafels niet aan te laten branden.
- Wees voorzichtig met het wafelijzer schoonmaken wanneer deze nog heet is. De suiker karamelliseert op de wafelplaten en dit is erg heet.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie