Een “gewoon” snickerdoodle recept maakte ik al eens. Snickerdoodle blondies is een variatie op dit bekende koekje. Snickerdoodles zijn makkelijk te maken koekjes.
Het idee voor deze snickerdoodle blondies kreeg ik uit het tijdschrift Baking Heaven. Hier stond een recept gepubliceerd uit het boek The One-Bowl bakery. Met dat recept ging ik aan de slag. Dit snickerdoodle blondies recept is echter wel aangepast.
Voor de snickerdoodle blondies word gebruik gemaakt van gezouten boter. Dit is 1 van de redenen geweest om met dit recept aan de slag te gaan. Mijn moeder had per ongelijk gezouten roomboter meegenomen. En weggooien is zonde.
Een snickerdoodle kan zacht of crunchy zijn. Deze snickerdoodle blondies zitten een beetje tussen een koekje en cake.
De snickerdoodle blondies worden gebakken in een vierkante bakvorm van 20cm. Vervolgens word deze in stukken gesneden. Afhankelijk van de grote zullen dit zo’n 8 a 16 stukken zijn.

- 150 gram gezouten boter
- 150 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 185 gram bloem
- ½ theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- ¾ theelepel kaneel
- ⅛ theelepel nootmuskaat
- snufje kruidnagel
- Voor erover
- 25 gram suiker
- ½ eetlepel kaneel
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en vet de overige kanten goed in.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Mix de suiker met het ei en de vanille door de gesmolten boter heen.
- Zeef de bloem met de baking soda en het bakpoeder en de verschillende kruiden en mix dit samen met het zout door het boter mengsel.
- Schep in de vorm en strijk de bovenkant wat glad.
- Mix de suiker met de kaneel en bestrooi dit over de bovenkant van de snickerdoodle blondies heen,
- Bak in ca. 24 minuten gaar. (Tot een sateprikker er schoon uitkomt)



Tips & Tricks bij de snickerdoodle blondies:
- Je kunt ook ongezouten roomboter gebruiken. Voeg dan wat zout toe. De boter die ik heb gebruikt had 0,6 gram zout op 100 gram boter.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie