
Snelle suikerkoekjes recept
Snelle suikerkoekjes worden gemaakt met kant-en-klaar zanddeeg. Dit versdeeg vond ik bij de Lidl. Je kunt er gelijk mee aan de slag. De snelle suikerkoekjes behouden goed zijn vorm en kunnen in ieder vorm uitgestoken worden.
Het snelle suikerkoekjes recept is door het gebruik van kant-en-klaar deeg vrij makkelijk. Het komt neer op uitrollen – uitsteken – bestrooien – bakken.
Je haalt zo’n 24 – 30 suikerkoekjes van ca. 6 cm diameter uit het kant-en-klaar zanddeeg
Snelle suikerkoekjes recept

Ingrediënten
- 1 pak kant-en-klaar zanddeeg (400 gram)
- 55 gram kristalsuiker
- ½ theelepel koekkruiden
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg het kant-en-klaar zanddeeg voor je neer.
- Steek hier rondjes uit van ca. 6 cm diameter.
- Kluts het ei en bestrijk de koekjes hiermee lichtjes in.
- Meng de kristalsuiker met de koekkruiden
- Bestrooi de koekjes hiermee.
- Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar.


Tips & Tricks bij de snelle suikerkoekjes:
- Het overige deeg kan je bij elkaar doen en opnieuw uitrollen en uitsteken.
- Bak de suikerkoekjes eventueel in 2x als deze niet in 1 keer in de oven passen.
- Laat ongebruikt deeg tot gebruik koud liggen.
- Zorg dat het deeg niet te warm word. Hierdoor word het moeilijker te verwerken.
- Zandkoekjes zijn van zichzelf wat droog. Daardoor zijn ze heerlijk bij een kopje thee. Of besmeer ze met wat jam en slagroom. Een echte traktatie.
- Voor deze koekjes kan je ook 400 gram zanddeeg zelf maken en uitrollen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie