Snelle Nutella koekjes, een paar koekjes met 2 ingrediënten. Te kneden is een klein schaaltje en te bakken in de oven. Gemakkelijke en snelle koekjes met de smaak van Nutella.
Voor deze snelle koekjes heb ik de hazelnootpasta van Bonne Maman gebruikt. Je kunt hier elke hazelnootpasta die je wilt voor gebruiken. Nutella is hier eigenlijk de bekendste in. Zo bekende dat we hazelnootpasta van welk merk dan ook gewoon Nutella noemen.
Mijn vader kon geen genoeg krijgen van deze koekjes, mijn moeder vond de speculoos variant favoriet.
Het snelle Nutella koekjes recept is voor zo’n 8 a 10 Nutella koekjes afhankelijk van de grote.
Snelle Nutella koekjes recept
Rating

Ingrediënten
- 125 gram hazelnootpasta (bijv. Nutella)
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kneed de hazelnootpasta met het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar.
- Maak 8 tot 10 balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Druk de balletjes iets plat.
- Bak in 10 a 12 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen alvorens ze op een rooster verder af te laten koelen.


Tips & Tricks bij de snelle Nutella koekjes:
- De snelle Nutella koekjes tover je binnen een half uur uit de oven.
- Je kunt het deeg in een klein bakje maken. Wanneer je voorzichtig kneed met je handen heb je er geen gereedschap voor nodig. Zorg er voor dat je enkel de bloem kneed. Hierdoor plakt de Nutella niet gelijk aan je vingers vast.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Super makkelijk te maken en heb er van genoten!
Kan je er ook iets anders in doen zoals pindakaas?
Wat goed te horen. Je kunt het recept zeker met een andere pasta maken. Zelf maakte ik al speculoos koekjes. Het kan wel zijn dat door de vettigheid/smeuïgheid van een pasta de verhouding iets anders kan liggen. Veel bakplezier.
Als ik havermeel ipv zelfrijzend bakmeel wil gebruiken, hoeveel neem ik daarvan en hoeveel bakpoeser?
Daar kan ik helaas geen antwoord op geven. Havermeel is veel zwaarder als bloem en heb geen idee hoe havermout in combinatie met bakpoeder zich verhoud in een recept.
Ik heb de koekjes net gemaakt met een restant Nutella. Deeg was wat aan de droge kant en heb daarom wat water toegevoegd. Misschien was de pasta iets uitgedroogd. Toen werd het een plakboel maar het is gelukt. Mijn handen bleven helaas tijdens het rollen niet zo schoon als op de foto hierboven. De bolletjes deeg afgewogen op ongeveer 15 gram. Na 10 minuten bakken waren mijn koekjes nog heel zacht. Nog maar 5 minuten extra in de oven. Ze liggen nu op het rooster af te koelen. Het eerste nog warme exemplaar smaakt in ieder geval prima.
Bedankt voor de reactie. Ik houd mijn handen vaak ook niet schoon. Op het moment dat je te snel wilt en je niet de bloem maar de Nutella aanraakt of je handen erg warm zijn dan word het lastig ze schoon te houden. Goed dat je het niet opgegeven heb en uiteindelijk een lekker koekje uit de oven heb getoverd.