Koekjes gemaakt van rice krispies en havermout. Een lekkere combinatie. Aan de koekjes word ook nog wat rozijnen en kokos toegevoegd. Met dit recept maak je zo’n 20 koeken.
Rice krispies havermout koekjes recept
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 100 gram suiker
- 90 gram bruine suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 130 gram bloem
- 90 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- ¼ theelepel zout
- 40 gram rozijnen
- 40 gram kokosrasp
- 30 gram rice krispies
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Mix de boter met de suiker en bruine suiker romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze opgenomen zijn.
- Voeg het vanille extract toe.
- Roer de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en havermout door elkaar en mix het door het botermengsel.
- Roer de rice krispies, rozijnen, kokosrasp door elkaar en schep met een pollepel het door het deeg.
- Maak met een niet al te grote ijsknijper of 2 lepeltjes bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd voldoende ruimte tussen de deegballetjes.
- Druk de deegbolletjes iets plat.
- Bak in 12-14 minuten tot ze licht gebruind zijn.
- Laat iets afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder af laat koelen.
Tips & Tricks bij de rice krispies havermout koekjes:
- De koekjes zullen in de oven verder uitlopen. Houd daarom voldoende ruimte tussen de deegballetjes.
- Passen niet alles koekjes in 1x in de oven bak de koekjes dan in 2x af.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie