Als je van koekjes houd, zijn deze reuzencookies een aanrader. Ze zijn leuk en ze zijn groot. Ze worden gemaakt met stukjes chocolade en muesli.
Met dit reuzencookies recept maak je 2 a 3 reuzenkoeken. Het recept is afkomstig uit het Welkom in de wereld van de patisserie! bakboek. Waar ik een boekreview over schreef. Het recept is vanzelfsprekend volledig in eigen woorden en foto’s beschreven.
De reuzencookies worden gebakken met de hetelucht stand.
Reuzencookies met muesli recept
Ingrediënten
- 130 gram boter
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 5 gram cacao
- 100 gram pure chocolade
- 60 gram melk chocolade
- 100 gram muesli
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
- Klop de boter, suiker, basterdsuiker en het vanille extract door elkaar.
- Meng het ei erdoor en mix tot een glad beslag.
- Zeef de bloem met het zout, bakpoeder en de cacao boven de kom en kneed dit erdoor.
- Hak beide chocolade grof.
- Kneed dit door het deeg heen.
- Vorm 2 of 3 grote ballen van het deeg en druk ze een beetje plat.
- Leg de reuzencookies met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Verdeel de muesli over de koeken en druk de muesli er iets in.
- Bak in ca. 15 minuten gaar. Ze mogen in het midden nog wat smeuïg zijn.
Tips & Tricks voor de reuzencookies:
- Laat de koeken eerst wat afkoelen op de bakplaat. Dan worden ze wat harder en zijn ze makkelijker in het geheel te verplaatsen.
- Let op wanneer je muesli met rozijnen gebruikt dat je de rozijnen niet teveel uit laat steken. Zo kunnen de rozijnen verbranden en dat is niet zo lekker.
- De koeken zullen in de oven nog wat groter worden.
- Weeg het deeg af om ongeveer gelijke reuzencookies te krijgen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie