Pindakaas is misschien niet het eerste waaraan je denkt om met bakken te gebruiken. Dit terwijl in Amerika bakken met pindakaas heel populair is. Peanut butter is de vertaling voor pindakaas. Google maar eens op peanut butter cookies, peanut butter cake of zelfs peanut butter icecream. Enkel is het hier niet zo bekend om met pindakaas te bakken. Maar deze pindakaas koekjes, pindakaas havermoutkoeken om precies te zijn gingen als zoete broodjes de trommel uit hier. Zo lekker vond iedereen ze.
Het recept voor deze pindakaas havermoutkoeken komt uit het Makkelijk bakboek waar ik een review over schreef. Het recept is verder volledig in eigen woorden geschreven.
Het pindakaas havermoutkoeken recept is voor ca. 20 a 25 pindakaaskoekjes.
- 100 gram boter
- 125 gram pindakaas
- 170 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
- 175 gram havermout
- 60 gram bloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kneed de boter, pindakaas, basterdsuiker, het ei, kaneel, vanille extract en zout met de deeghaken door elkaar.
- Voeg de havermout, bloem en het bakpoeder toe en kneed tot een plakkerige massa.
- Maak deegballetjes met je handen van ca. 3 a 4 cm en leg ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Druk de balletjes plat tot ca. 1 cm dikte.
- Bak in 10-14 minuten gaar.
- Leg de pindakaas havermout koekjes voorzichtig over op een rooster om verder af te laten koelen.
Tips & Tricks bij de pindakaas havermout koeken:
- De koeken mogen van binnen nog wat chewy zijn. Knapperig van buiten, zacht van binnen.
- Als het niet in 1x in de oven past bak de koekjes dan in 2 batchen.
- De koeken zullen uitlopen tijdens het bakproces dus hou goed tussenruimte tussen de deegballetjes. Ander krijg je uiteindelijk 1 grote pindakaas havermout plaatkoek.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie