Laatst maakte ik een citroen kruimelkoek welke direct tot mijn favorieten behoorde. Nu had ik in de winkel van die heerlijke passievruchten zien liggen. Met passievruchten raakte ik eigenlijk pas 2 jaar geleden bekend toen ik ze met de kerst voor een toetje gebruikte. Nu ik ze in de winkel zag liggen wou ik hiermee aan de slag gaan en ontwikkelde de passievruchtenkoek. Het resultaat mag er zeker wezen. Je maakt de passievruchtenkoek als volgt.
Passievruchtenkoek recept
Ingrediënten
- 170 gram gesmolten boter
- 150 gram patentbloem
- 125 gram fijne havermout
- 50 gram basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- ½ theelepel baksoda
- 250 mililiter slagroom
- 5 eieren (2 hele en 3 eidooiers)
- 75 gram fijne suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 125 ml passievruchtenpulp
Bereidingswijze
- Vet een boterkoek vor in (diameter 23 cm).
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de bloem, de havermout, het zout, de baksoda, de kristal- en basterdsuiker door elkaar heen.
- Meng hier vervolgens de gesmolten boter en het vanille extract door tot je een mooi deeg heb.
- Druk de helft van het deeg in de vorm zodat er een bodem ontstaat en bak deze 10 minuten in de oven.
- Haal de vorm uit de oven, maar laat de oven nog aanstaan.
- Mix de slagroom met de eieren, de fijne suiker en het citroensap door elkaar heen.
- Meng vervolgens de passievruchtenpulp door het mengsel.
- Verdeel het mengsel over de reeds gebakken koek.
- Verkruimel vervolgens het overgehouden deeg over de vorm.
- Bak 25 tot 30 minuten in de oven.
Tips & Tricks bij de passievruchtenkoek:
- De passievruchtenpulp is het eetbare gedeelte van de passievrucht die je uit de schil schept.
- Mocht je liever geen pitjes in de koek willen, haal dan de pitjes van de passievrucht ertussenuit.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie