Pandan kokosbollen, een variatie op het kokosbollen recept wat al reeds op de site staat. Nu de braderieën en markten weer op het punt staan te beginnen komen daar ook de versgebakken kokosbollen voorbij. De geur komt je vaak al tegemoet als je de markt oploopt.
Nu had ik nog een half flesje pandan staan nadat ik eerder een pandancake gemaakt heb. Ik zat in eerste instantie te twijfelen tussen de pandan spekkoek en de pandan kokosbollen. De spekkoek staat al een tijdje op mijn lijstje. Hier heb ik echter nog niet een goed recept voor en dit vergt nog wat onderzoek. Zodoende eerst maar eens de kokosbollen. Grote groene kokosbollen met de smaak van pandan.
Dit pandan kokosbollen recept is voor zo’n 8 tot 10 kokosbollen afhankelijk van de grote.
- 200 gram geraspte kokos
- 125 gram suiker
- snufje zout
- 2 theelepels pandan pasta
- 30 gram patentbloem
- ½ eetlepel maïzena
- 3 eieren
- Mix de suiker met het zout en de eieren au bain marie tot de suiker volledig is opgenomen en je een lichtgeel schuimig mengsel heb.
- Mix de pandan pasta erdoor.
- Meng de bloem met de maïzena in een apart bakje goed door elkaar.
- Zeef het boven het eischuim en mix het erdoor.
- Mix als laatste de kokos erdoor.
- Zet het mengsel afgedekt een uur koud weg.
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Maak met een ijslepel of 2 eetlepels hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de pandan kokosbollen in 25-30 minuten goudbruin.
Tips & Tricks bij de pandan kokosbollen:
- Houd de pandan kokosbollen goed in de gaten in de oven. Afhankelijk van de grote zullen de bollen iets langer of korter moeten.
- Let er ook goed op dat het “voetje” van de kokosbollen niet te donker word.
- Wrijf het eischuim tussen je vingers, zo voel je of de suiker volledig is opgenomen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie