Pasen staat bijna voor de deur. En met Pasen pakken we altijd een beetje uit. Met een uitgebreid ontbijt, lunch of brunch. En het huis word vaak in de paasstemming gebracht. Ook de paaskoekjes of het paasgebak mag niet ontbreken. En daar ben ik mee aan de slag gegaan.
Op Pinterest kwam ik het idee voor deze leuke paasnestjes tegen bij inspired by charm. Ze zagen er zo leuk uit, ben dan ook meteen aan de slag gegaan om er een recept voor te maken om deze vervolgens met jullie te kunnen delen.
Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een mini muffintray. Het recept is voor 24 paasnestjes.
Paasnestjes recept | Bakkenderwijs
Ingrediënten
- 125 gram kokosrasp
- 10 gram bloem
- 75 gram suiker
- flinke eetlepel glucosestroop (20 a 30 gram)
- 1 ei
- 50 ml melk
- 30 a 40 gram witte chocolade
- kleine eitjes (bijv. jelly beans)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Vet een mini muffintray in.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Smelt op laag vuur de glucosestroop met de melk tot de glucosestroop volledig opgelost is.
- Voeg al roerend het glucosemengsel aan de droge ingrediënten toe.
- Kluts een ei los en voeg deze toe.
- Vul de gaatjes met ongeveer 1 eetlepel (15ml) van het kokosmengsel en duw voorzichtig het midden naar beneden zodat er zich een "nestje" vormt.
- Bak in ca. 25 minuten goudbruin. (als de nestjes te donker worden dek de nestjes dan af met alluminiumfolie voor de overige baktijd)
- Laat de nestjes afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Druppel een beetje witte chocolade in de nestjes en plak hier 3 a 4 eitjes mee vast.
Tips & Tricks bij de paasnestjes:
- Voor kleine eitjes kun je behalve jelly beans ook mini paaseitjes of zelfs gele M&M’s gebruiken.
- Mocht je geen glucosestroop in huis hebben vervang de glucosestroop dan door suiker.
- Vind je melk chocolade of puur lekkerder, kan je de witte chocolade hiermee vervangen.
- Je kan kleine rondjes uit ouwel (eetbaar papier) knippen en deze op de bodem van de mini muffintray leggen voordat je gaat bakken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie