Makkelijke speculooskoekjes tover je binnen een half uurtje uit de oven. Je kunt ze ook wel snelle speculoos noemen. De makkelijke speculooskoekjes worden gemaakt met 2 ingrediënten. Je leest het goed, maar 2. Voor de koekjes heb je enkel speculoospasta en zelfrijzend bakmeel nodig.
Dit recept is ook ideaal voor als je (onverwachts) visite krijgt. Het is een klein recept, welke je gemakkelijk kan verdubbelen. Met onderstaand makkelijke speculooskoekjes recept bak je zo’n 8 koekjes. En dat dus in zo’n 20 minuten tijd.
Het idee voor dit speculoos recept kwam ik tegen op de site van Bake for Happy Kids. En dacht zo makkelijk, dat moet ik eens proberen. Hier ben ik mee aan de slag gegaan. Het recept is aangepast van het origineel.
Speculoos of speculaas recept
Speculoos en speculaas lijken erg op elkaar. Speculoos is ooit in België ontstaan als alternatief voor speculaas. De ingrediënten voor speculaas waren erg duur. En speculoos was hiervoor het goedkopere alternatief. Echter kom je speculoos in Frankrijk wel als speculaas tegen. Hier is de vertaling van speculaas speculoos. Er kan dus her en der wat verwarring ontstaan als het gaat om speculoos.
Dit is een echt speculoos recept. Voor deze speculooskoekjes word gebruik gemaakt van speculoospasta. Inmiddels zijn er velen merken speculoospasta verkrijgbaar. De bekendste hiervan is toch wel Lotus. Zelf heb ik die speculoospasta met crunch gebruikt.
- 120 gram crunchy speculoospasta
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Doe de speculoospasta in een bakje en voeg het zelfrijzend bakmeel eraan toe.
- Kneed met je handen tot een deeg.
- Maak ca. 8 balletjes en druk deze iets plat op de bakplaat.
- Bak in 10-12 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Tips & Tricks bij de makkelijke speculooskoekjes:
- Je kunt voor dit recept ook een mixer met kneedhaken gebruiken.
- Zorg er bij het kneden voor dat de bloem over de speculoospasta ligt. Werk van daaruit de bloem door de pasta. Op deze manier zullen je handen minder snel onder de speculoos zitten.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie