Kokosbollen met de smaak van lemon curd. Op het idee voor deze lemon curd kokosbollen kwam ik door een foto op Instagram. Daar kwamen de bollen van Madam Cocos voorbij. Wat een begrip is op menig markt en braderie. De recepten van Madam Cocos haar bollen zijn geheim. Dat recept zal je hier dan ook niet vinden. Het is een geheel eigen recept.
Ik maakte met dit recept 8 lemon curd kokosbollen
Lemon curd kokosbollen recept
Rating

Ingrediënten
- 200 gram geraspte kokos
- 100 gram lemon curd
- 40 gram suiker
- 30 gram bloem
- ½ eetlepel maizena
- 2 eieren
- snufje zout
Bereidingswijze
- Mix de suiker met het zout en de eieren au bain marie tot de suiker volledig is opgelost en je een lichtgeel mengsel heb.
- Meng de lemon curd erdoor. (Verwarm eventueel nog iets als de lemon curd niet volledig smelt)
- Zeef de bloem met de maizena en klop door het ei mengsel.
- Roer de kokosrasp erdoor.
- Laat volledig afkoelen en zet ca. 1 uur koud weg.
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Maak met een ijslepel of 2 eetlepels bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de lemon curd kokosbollen in 25-30 minuten goudbruin.



Tips & Tricks bij de lemon curd kokosbollen:
- Houd tijdens het bakken de kokosbollen goed in de gaten. Afhankelijk van de grote zullen ze een iets korter of iets langere baktijd nodig hebben.
- Je kunt lemon curd zelf maken. Zie hier het lemon curd recept. Ook kun je kant en klare lemon curd gemakkelijk verkrijgen in de supermarkt. Voor deze lemon curd kokosbollen heb ik de kant en klare gebruikt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
De combinatie kokos en lemon curd is fantastisch! Ze zijn super eenvoudig te maken. Top!
Wat leuk om te horen. Bedankt voor de reactie.