
Kokosmakronen
Een kokosmakron is een ronde koek met een basis van kokos op een stukje ouwel (=eetbaar papier). Standaard word de koek gemaakt door kokosschaafsel door eiwitschuim met een beetje suiker te scheppen en daarna op een stukje ouwel te bakken in de oven. Soms worden de kokosmakronen na het bakken in de chocolade gedipt. Een leuke variatie en een mogelijk die je natuurlijk met onderstaand recept ook kan doen.
Zelf vind ik de kokosmakronen erg lekker, al moet mijn moeder er niet aan denken. Die houd totaal niet van kokos. Dat merk je wel vaker, iemand vind het of lekker of totaal niet. En eigenlijk een middenweg is er niet. In onderstaand recept heb ik ook een beetje bloem toegevoegd. Kokosmakronen zijn over het algemeen niet lang houdbaar en hierdoor worden ze iets steviger en kunnen ze langer mee. Mijn kokosmakronen zijn inmiddels een dikke week oud al, en nog altijd lekker!

- 4 eiwitten
- 150 gram suiker + 50 gram glucosestroop (of 200 gram suiker)
- snufje zout
- eetlepel maple siroop (of honing)
- 200 gram kokosrasp
- 35 gram bloem
- theelepel vanille extract
- Verwarm de oven voor op 175 °C
- Verwarm de glucosestroop samen met de vanille en de maple siroop tot deze goed vloeibaar is.
- Roer in een ruime pan alle ingrediënten door elkaar (ook de glucosestroop) en zet deze op een middelhoog vuur.
- Blijf goed roeren tot je een iets beter samenhangend geheel heb en haal dan de pan van het vuur. (paar minuutjes)
- Leg op een bakplaat stukjes ouwel papier en maak hier met twee lepels hoopjes op van het kokosmengsel.
- Zet de kokosmakronen in het midden van de oven voor 10 a 15 minuutjes.

Tips & Tricks bij de kokosmakronen:
- Als je geen glucosestroop gebruikt kan je de stap met de glucosestroop overslaan en beginnen met alle ingrediënten in een grote pan door elkaar te roeren.
- De stukjes ouwel kan je gemakkelijk weglaten. Maak de hoopjes dan op het bakpapier.
- Met natte vingers kun je de gemaakte hoopjes kokosmengsel gemakkelijk een beetje bijvormen.
- Het is essentieel om goed te blijven roeren, het zou ontzettend zonde zijn als het kokosmengsel aankoekt en/of aanbrand.
- Hou de kokosmakronen goed in de gaten in de oven en laat ze niet te donker worden.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een antwoord