
Kokoskoekjes recept
Met kokos kan je heerlijk bakken en deze kokoskoekjes bewijzen dat maar weer eens. De kokoskoekjes zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Ze zien er daarnaast ook nog eens mooi gebarsten uit.
Kokos is wel een ingrediënt waar je van houd of niet. Meestal zit er niks tussenin. Dat zal dus met deze kokoskoekjes niet anders zijn. Om deze kokoskoekjes misschien nog net iets leuker te maken, of net iets beter te laten smaken lees je hier waarom kokos gezond is? Als iets gezond is maakt het nog net iets lekkerder snoepen. Al zitten er in deze kokoskoekjes niet enkel maar kokos…
Is dit kokoskoekje toch niet wat je zoekt en wil je liever een ander koekje met kokos maken. Misschien zijn deze kokosmakronen dan wat je zoekt.
Dit kokoskoekjes recept is voor 30 a 40 kokoskoekjes.

- 2 eieren
- 175 gram suiker
- snuf zout
- 1 zakje vanille suiker (=15 gram)
- 1 theelepel vanille extract
- 75 ml zonnebloemolie
- 50 gram gesmolten roomboter
- 1 theelepel azijn
- 2 eetlepels honing
- 275 gram geraspte kokos
- 100 gram tarwebloem
- 150 gram patentbloem
- ca. 100 gram poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de eieren met de vanille suiker en suiker tot een lichtgele creme/schuim.
- Roer de zonnebloem olie en de gesmolten boter door elkaar en mix dit door het eierschuim.
- Mix de honing, het azijn en het vanille extract erdoor.
- Zeef de tarwebloem met de patentbloem en roer dit door de kokosrasp heen.
- Roer de kokosrasp door het eierschuim tot alles goed gemengd is.
- Doe de poedersuiker in een diep bord.
- Maak met je handen bolletjes van 3 a 4 cm diameter en rol deze door de poedersuiker heen.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleden bakplaat en druk ze iets aan.
- Bak de kokoskoekjes in 12 a 15 minuten tot ze licht beginnen te kleuren.
- Leg ze op een rooster en laat de kokoskoekjes volledig afkoelen.




Tips & Tricks bij de kokoskoekjes:
- Bak de kokoskoekjes niet langer dan nodig. Als ze lichtbruin beginnen te kleuren zijn ze goed.
- Plakt het kokosdeeg erg aan je handen bij het maken van de kokoskoekjes, maak dan je handen een beetje nat voor het rollen van het kokoskoekje.
- Wil je heel zuinig zijn met poedersuiker dan kun je beginnen met 50 gram poedersuiker en daarna wat bij strooien als je nog meer nodig heb.
- Bewaar de kokoskoekjes in een luchtdichte trommel.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie