Als je naar een braderie gaat ruik je het in de verte al. De geur van vers (af) gebakken kokosbollen. Ze lachen je altijd tegemoet. Je kan altijd een stukje proeven en wie heeft er niet staan twijfelen om ze mee te nemen. Of is er uiteindelijk voor gezwicht? Met onderstaand recept kan je nu zelf deze heerlijke kokosbollen maken en het is niet eens moeilijk. Naast dat de kokosbollen lekker smaken haal je met het bakken ervan ook die heerlijk geur in huis. Dat is dus dubbelop lekker.
De kokosbollen lijken een beetje op het kokosmakronen recept. Toch zijn ze net iets anders. Ze zijn een stuk groter en worden ook niet op eetbaar papier gebakken. Ook is de samenstelling net ietsje anders.
Het recept is voor zo’n 8 a 10 kokosbollen afhankelijk van de grote.
Rating
- 200 gram geraspte kokos
- 125 gram suiker
- snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 30 gram patentbloem
- ½ eetlepel maïzena
- 3 eieren
- Mix de suiker, het zout, en de eieren au bain marie tot de suiker volledig is opgenomen en je een lichtgeel schuimig mengsel heb.
- Meng de bloem en de maïzena goed door elkaar heen.
- Zeef het bloemmengsel boven het eimengsel en roer het door elkaar.
- Roer het vanille extract en de kokos er door.
- Zet afgedekt een uur koud weg.
- Verwarm de oven voor op 165°C
- Maak met een ijslepel of 2 eetlepels hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de kokosbollen 20 a 25 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn.
Tips & Tricks bij de kokosbollen:
- Houd tijdens het bakken van de kokosbollen de oven goed in de gaten. Afhankelijk van de grote zullen de kokosbollen een iets kortere of langere baktijd nodig hebben.
- Variatietips zijn bijvoorbeeld kokosbollen met chocochips of kokosbollen met rozijnen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Hedy zegt
Heerlijke kokosbollen,ze waren zo op.
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor de reactie. Fijn om te horen. Enige nadeel van als het lekker is, dat ze zo op zijn. 🙂
Lisanne zegt
Super leuk recept, ze zijn heerlijk!
Dit wordt de tweede keer dat ik ze ga maken! 🙂
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor de enthousiaste reactie, en veel bakplezier.
Cheyenne zegt
Deze zien er zo goed uit! Zou ik ze ook kunnen maken met honing? Iemand uit mijn gezin mag geen normale suiker op het moment.
Bakkenderwijs zegt
Thanks. Ik kan dit niet met 100% zekerheid zeggen. Ik denk dat het wel kan, alleen is honing wel wat vochtiger als suiker. Dus weet niet of het qua verhoudingen dan helemaal werkt. Op Google staat wanneer je suiker vervangt door honing je 1/4 minder honing gebruikt. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar mocht je het uitproberen hoor ik graag je bevindingen.