Havermoutkoeken met gebruinde boter. Knapperig van buiten iets wat zacht van binnen. De havermoutkoeken worden gemaakt met gebruinde boter. Dat is iets nieuws voor mij. Dit word dan ook de eerste keer dat ik met gebruinde boter zal werken. En ik moet zeggen. Dat is echt lekker. Het deeg alleen al is heerlijk om van te smullen. Ik zal vast en zeker vaker gebruik gaan maken van deze bereidingswijze.
Het recept is voor zo’n 12 tot 20 havermoutkoeken. Het is eigenlijk volledig afhankelijk van hoe groot je ze bakt.
Havermout koeken met gebruinde boter recept
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 50 gram bruine suiker
- 125 gram havermout
- ½ theelepel vanille extract
- 1 ei
- ½ theelepel zout
- 25 gram bloem
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verwarm op gemiddeld vuur de boter tot deze begint te bruinen.
- Mix de suiker, bruine suiker, havermout, ei, vanille extract door te boter tot een geheel.
- Meng het zout en de bloem erdoor.
- Maak ter grote van een eetlepel hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Hou hierbij flink wat tussenruimte. De koeken zullen uitlopen.
- Bak in 8-10 minuten goudbruin.
- Herhaal met de rest van het deeg.
Tips & Tricks bij de havermoutkoeken met gebruinde boter:
- Let goed op dat de boter niet aanbrand.
- In principe heb je voor dit recept maar 1 pannetje nodig. Hierin kan je het deeg mengen.
- Je zult waarschijnlijk voor dit recept meerdere keren moeten bakken. De havermoutkoeken lopen flink uit in de oven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie