Citroen amandel makronen zijn koekjes op basis van amandelen met citroen als smaakmaker. Ook word er kokos in het koekje verwerkt.
Met dit recept maak je zo’n 18 citroen amandel makronen.
Citroen amandel makronen
Ingrediënten
- 200 gram kokosrasp
- 50 gram gehakte amandelen
- 75 gram suiker
- ½ theelepel citroenrasp
- 4 eieren
- 2 eetlepels ahornsiroop (of honing)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng alle droge ingrediënten (inclusief de citroenrasp) door elkaar.
- Spatel de maple siroop en de eieren erdoor.
- Maak met een ijsknijper of 2 lepeltjes bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak in 20 a 25 minuten tot de randen van de koekjes beginnen te bruinen.
- Leg ze voorzichtig over op een rooster en laat volledig afkoelen.
Tips & Tricks bij de citroen amandel makronen:
- Mocht het deeg te droog zijn en kan je er geen bollen van vormen, voeg dan beetje bij beetje tot 50 ml water toe. Doe dit echter alleen als het echt nodig is.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie