De oorsprong van chocolate chips koekjes ligt in Amerika. Het was de Amerikaanse Ruth Graves Wakefield die rond 1938 een chocoladereep in stukjes hakte en dit in een koekje verwerkte. In 1956 verschenen de eerste chocolate chip cookies in Groot Brittannië.
Chocolate chips zijn kleine dropjes chocolade die kant en klaar verkrijgbaar zijn. Je kunt ook chocolade in stukjes hakken.
Wat leuke weetjes over de chocolate chips koekjes. Chocolate chips koekjes zijn de best verkopende koekjes in Amerika. Oorspronkelijk gingen ze bij de naam chocolate crunch cookies. In 1987 werd er een wedstrijd gehouden wie het beste recept voor de chocolate chips cookies had. Hier kwamen 2600 recepten op binnen. Je kunt dus wel zeggen dat chocolate chips koekjes zijn populaire koekjes.
De chocolate chips koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.
Onderstaand recept is voor 12 grote chocolate chips koekjes of tot 25 kleine chocolate chip koekjes. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
- 75 gram donker bruine basterdsuiker
- 75 gram kristalsuiker
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 200 gram patentbloem
- snuf zout
- ½ theelepel baking soda of bakpoeder
- ½ theelepel vanille extract
- 100 gram chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Mix de boter met de basterdsuiker, de kristalsuiker, het zout en het vanille extract romig.
- Voeg het ei toe.
- Zeef de bloem met de baksoda en mix deze beetje bij beetje door het botermengsel.
- Vorm met 2 lepels hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Hou genoeg ruimte tussen de chocolate chips koeken, ze zullen uitlopen in de oven.
- Duw met natte vingers de hoopjes een beetje platter.
- Bak in ca. 10 minuten. Tot het onderste randje goudbruin is. Bak niet langer door.
- Laat de koeken eerst 15 minuten op de bakplaat afkoelen alvorens deze op een rooster te leggen om verder af te koelen.
Tips & Tricks bij de chocolate chips koekjes:
- Ik heb zelf 12 grote chocolate chips koekjes gemaakt, maak je de koekjes een stuk kleiner let dan op de baktijd. Waarschijnlijk heb je dan aan 8 minuten genoeg.
- De chocolate chips kan je ook vervangen door gehakte chocolade.
- Let op dat je de koekjes niet te dicht op elkaar bakt, ze lopen namelijk uit in de oven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie