Chocolade-walnoot schuimkoekjes recept is een recept welke ik uitprobeerde voor het schrijven van een boekreview. Het boek waar dit recept uitkomt is: Bakken met de cakeboss. In het boek heten deze chocolade-walnoot schuimkoekjes, chocolade brownie clusters. Ik vind dit niet een erg fijne naam zodoende dat ik deze koekjes omgedoopt heb tot chocolade-walnoot schuimkoekjes. Het recept is volledig in eigen woorden verteld.
De koekjes zijn heerlijke krokant van buiten en zacht van binnen, althans het is een beetje afhankelijk hoelang je ze bakt. Bak je de koekjes wat korter zijn ze zachter van binnen en wat langer worden ze wat harder. Beide varianten zijn als erg lekker beschouwd. De ene kiest de zachtere en de ander de hardere.
Het chocolade-walnoot schuimkoekjes recept is voor 30 – 40 koekjes afhankelijk van de grote waarin je ze maakt.
- 140 gram eiwit (= 3 a 4 eieren)
- ½ theelepel citroensap
- 240 gram poedersuiker
- 25 gram cacao
- 165 gram walnoten
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de walnoten.
- Mix de eiwitten met het citroensap 2 minuten op de lage stand en vervolgens nog 5 minuten op de hoogste stand tot stijve pieken.
- Zeef de suiker met de cacao en spatel dit door het eiwitmengsel heen.
- Spatel tot het beslag glad is en glimt.
- Schep een volle eetlepel beslag op de bakplaat. Herhaal dit met de rest van het beslag en houd een tussenruimte van ca. 1.5cm. Probeer in elke schep 3 a 4 stukken walnoot te krijgen.
- Bak in 15 tot 20 minuten gaar. De buitenkant is dan knapperig.
- Laat de koekjes iets afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Tips & Tricks bij de chocolade-walnoot schuimkoekjes:
- Bak de koekjes eventueel in 2 etappes als ze niet allemaal tegelijk op de bakplaat passen.
- Zorg dat je kom en mixer goed vetvrij zijn, anders word het eiwit niet stijf.
Met smakelijke groet, Bakkenderwij
Geef een reactie