Cheesecake koekjes zijn heerlijk zachte koekjes. Ze gaan een beetje richting een cakeje. Qua smaak zijn ze vrij neutraal.
Het recept is afgeleid van een recept van yellowblissroad en naar smaak her en der aangepast.
Afhankelijk van de grote is het recept voor zo’n 20 a 25 cheesecake koekjes (met een maat van 6 a 7 cm [4 a 5 cm voor het bakken]) Dit zijn vrij flinke cheesecake koekjes. Maak je ze wat kleiner dan kun je er tot zo’n 50 cheesecake koekjes maken.
Cheesecake koekjes recept
Ingrediënten
- 225 gram roomkaas
- 125 gram boter
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 350 gram patentbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de boter met de suiker los en mix het geheel met de roomkaas romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze volledig zijn opgenomen.
- Voeg het vanille extract toe.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout.
- Vouw/spatel het bloemmengsel door het roomkaasmengsel heen tot alles net door elkaar heen zit. Spatel niet langer als nodig.
- Maak met 2 lepels of met een ijsknijper hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak in 10 a 11 minuten gaar. De Cheesecake koekjes mogen niet bruin worden.
- Herhaal dit voor het overige beslag.
- Bestrooi de cheesecake koekjes met poedersuiker.
- Laat cheesecake koekjes iets wat afkoelen alvorens je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Tips & Tricks bij de Cheesecake koekjes:
- Hou je van wat zoetere koekjes doe dan 25 tot 50 gram meer suiker door het beslag.
- Roer het beslag niet langer dan nodig, anders word het taai.
- Bij het bakken mogen de cheesecake koekjes enkel een beetje aan de onderkant kleuren en niet aan de bovenkant. Anders worden de koekjes droog.
- Mocht je er een ander smaakje aan willen geven, vervang de vanille extract door bijvoorbeeld citroen of iets dergelijks.
- Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dan zullen de ingrediënten beter met elkaar mengen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie