Een knapperig randje met een zachte, chewy binnenkant. Zo kan je deze bruine suiker koekjes, of beter gezegd koeken het beste omschrijven.
Dit bruine suiker koekjes recept is voor 18 tot 24 koeken, afhankelijk van de grote.
Bruine suiker koekjes recept
Ingrediënten
- 225 gram boter
- 75 gram suiker
- 300 gram donker bruine basterdsuiker
- 250 gram bloem
- ½ theelepel baking soda
- ¼ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1 eetlepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt 125 gram boter. Giet dit in de mixer en voeg de rest van de boter toe.
- Mix de boter met ca. 100 gram van de bruine suiker en het zout.
- Mix het ei, eigeel en vanille extract erdoor.
- Meng de rest van de ingrediënten in een aparte schaal door elkaar.
- Roer dit met een spatel door het botermengsel tot een beslag.
- Maak met een (ijs)lepel hoopje op de bakplaat bekleed met bakpapier. Houd flink wat ruimte tussen de verschillende hoopjes vrij. Je zal de koekjes in 2 a 3 keer moeten bakken.
- Bak in 12 tot 14 minuten gaar. Dit is wanneer de randen van het koekje iets begint te bruinen.
Tips & Tricks bij de bruine suiker koekjes:
- De bruine suiker koekjes zijn ca. 1 week houdbaar in een luchtdicht verpakte trommel.
- Op het moment dat de bruine suiker koekjes uit de oven komen zijn ze erg slap. Laat ze iets afkoelen en haal ze voorzichtig van de bakplaat om verder af te koelen.
- De koekjes lopen ontzettend uit tijdens het bakken, dus hou genoeg ruimte rondom vrij zodat ze niet aan elkaar vast bakken.
- Mochten de koekjes aan elkaar gesmolten zijn kan je ze heel makkelijk los snijden als de koekjes nog warm zijn.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie