Blauwe bessen surprise koekjes. Hoe kan ik deze koekjes het beste omschrijven. Blauwe bessen vertellen eigenlijk de surprise al direct. De blauwe bes word verpakt/ verstopt in het koekje. Het blauwe bessen surprise koekje word afgemaakt met een beetje gesmolten chocolade.
Het blauwe bessen suprise koekjes recept is een vrij makkelijk recept. Echter zal het met de blauwe bessen wel even wat snelheid vereisen. De blauwe bessen die in dit koekje zitten zijn namelijk bevroren. Deze blauwe bessen moet je om die reden zo snel mogelijk verwerken.
Het recept voor blauwe bessen suprise koekjes is voor ca. 36 koekjes. Het recept is afkomstig uit het European Cookies boek, maar volledig in eigen woorden beschreven.
- 250 gram patentbloem
- 150 gram roomboter
- 70 gram poedersuiker
- 2 eigelen
- rasp van 1 citroen
- ca. 70 gram bevroren blauwe bessen
- 60 gram gesmolten chocolade (melk of puur)
- Kneed in 3 tot 5 minuten de patentbloem met de roomboter, de poedersuiker, de eigelen en het citroenrasp tot een deeg.
- Vorm een klein broodje ermee en leg deze verpakt in vershoudfolie voor ca. 30 minuten koud weg.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een slang van ca 1 cm doorsnede en snijd deze vervolgens in blokjes van 1 cm.
- Vorm van de stukjes deeg balletjes.
- Druk de balletjes in het midden plat.
- Leg een bevroren blauwe bes in het midden van het balletje en vouw het balletje vervolgens weer voorzichtig dicht.
- Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en houd een tussenruimte van ca. 2,5 cm tussen de balletjes.
- Bak in ca. 15 minuten goudbruin.
- Leg de blauwe bessen suprise koekjes voorzichtig over op een rooster en laat volledig afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Laat op ieder koekje een dotje chocolade vallen of dip ze met het puntje in de chocolade.
Tips & Tricks bij de blauwe bessen suprise koekjes:
- De koekjes zijn ca. 2 weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.
- Gebruik geen verse blauwe bessen of vries deze eerst in. Verse blauwe bessen zijn te warm en zullen hierdoor eerder knappen tijdens het bakken.
- De blauwe bessen suprise koekjes zijn ook lekker zonder het dotje chocolade.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie