Bladerdeeg vlinders zijn een makkelijk en snel bladerdeeg recept in de vorm van een vlindertje, of hartje. Bladerdeeg vlinders worden gemaakt door bladerdeeg te bestrooien met kaneelsuiker.
Je hebt voor dit bladerdeeg vlinder recept maar 3 ingrediënten nodig.
Het bladerdeeg vlinder recept is voor 16 bladerdeeg vlinders
Bladerdeeg vlinders recept
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 70 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
- Laat de bladerdeeg plakken los van elkaar ontdooien op de werkbank.
- Meng de suiker en de kaneel door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg 2 bladerdeegplakken met 0,5 cm overlappend tegen elkaar en duw goed aan.
- Herhaal dit met de andere 2 bladerdeegplakken.
- Bestrooi de bladerdeegplakken royaal met de kaneelsuiker en duw dit voorzichtig een beetje aan.
- Klap een ¼ van de korte kant naar binnen en smeer de bovenkant lichtjes in met water.
- Bestrooi dit met kaneelsuiker.
- Herhaal dit aan alle korte kanten van de bladerdeegplakken.
- Klap nogmaals de korte kant naar binnen en laat een klein strookje in het midden van de plak open.
- Bestrooi dit ook met de kaneelsuiker en klap vervolgens de beide kanten tegen elkaar.
- Herhaal dit met de andere plak bladerdeeg.
- Snij de bladerdeeg "rollen" elk in 8 plakjes en leg deze uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de bladerdeeg vlinders in 15 a 20 minuten goudbruin en gaar.
Tips & Tricks bij de bladerdeeg vlinders:
- Deze bladerdeegvlinders worden als het ware gevouwen gerold, zo krijg je de hartvorm vlinder. Je kunt er ook voor kiezen om beide kanten naar het midden te rollen. Dan krijg je bladerdeeg vlinder wat rondere bladen.
- Hou de bladerdeegvlinders in de gate in de oven dat deze niet te hard gaan.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie