Deze bladerdeeg koekjes zijn gemaakt van restjes bladerdeeg. En lekker dat ze zijn.
Het komt nog weleens voor dat je bladerdeeg in een vorm moet snijden en stukjes bladerdeeg overhoud. Dit restjes bladerdeeg recept voor bladerdeeg koekjes is daar de ideale oplossing voor. Met de stukjes bladerdeeg en poedersuiker maak je deze heerlijke suikerkoekjes.
Het bladerdeeg koekjes recept is naar een idee van Cees Holtkamp. Ik kwam er op terecht toen ik dit appelbeignet recept maakte. Ik keek een filmpje daarover waarin hij liet zien wat hij met de restjes bladerdeeg deed. Een makkelijk recept en nog eens erg lekker ook. Qua smaak lijken deze bladerdeeg koekjes op de welbekende krakelingen.
Als ik nog eens restjes bladerdeeg heb, maak ik deze koekjes.
- Restjes bladerdeeg
- Poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Druk de restjes bladerdeeg op elkaar in en vorm een vierkant.
- Strooi royaal poedersuiker op je werkbank.
- Leg de restjes bladerdeeg vierkant erop en strooi er poedersuiker over.
- Rol dit zo dun mogelijk uit.
- Strooi steeds als het poedersuiker opgenomen is nieuwe poedersuiker over het bladerdeeg heen.
- Keer de bladerdeeg lap regelmatig om.
- Rol de uitgerolde bladerdeeg over de roller heen en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Snij de bladerdeeg lap in vierkantjes.
- Bak de bladerdeeg koekjes 20 minuten op 150°C in het midden van de oven.
- Verplaats de bakplaat naar bovenin de oven en zet de temperatuur omhoog op de grilstand.
- Blijf erbij zitten en wacht tot de bladerdeegkoekjes gaan glazen. (1 a 2 minuten)
- Haal ze op dat moment direct uit de oven.
Tips & Tricks bij de bladerdeeg koekjes:
- LET OP!: Voor dit recept heeft je oven een grillstand nodig of een temperatuurstand van 300°C.
- Omdat de bladerdeeg koekjes snel afkoelen komen ze vast te zitten op de bakplaat. Hiervoor gebruik je een bakpapier. PAS OP! dat het bakpapier niet aanbrand in de oven.
- Bij deze koekjes van bladerdeeg moet je regelmatig met poedersuiker strooien. Dit gebeurt wel zo’n 6 keer.
- Je kunt de bladerdeeg koekjes ook met nieuw bladerdeeg maken, ze zullen er dan waarschijnlijk wat strakker uitzien.
- Kneed de restjes bladerdeeg niet door, maar duw ze op-tegen-aan elkaar tot een vierkant.
- Dit is een snel en makkelijk recept, maar blijf wel bij de oven wanneer deze op de grillstand gaat.
- Bewaar de bladerdeeg koekjes in een luchtdichte trommel.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
M zegt
Kan ik deze koekjes makenvan bladerdeeg uit de vriezer?
Bakkenderwijs zegt
Dat is zeker mogelijk. Door de restjes samen te voegen krijg je het ongelijke en velen bladeren van de bladerdeeg koekjes. Veel bakplezier.