Rocky road is een no bake recept. Dit recept wordt gemaakt met chocolade, marshmallows en koekjes. In het geval van deze Bastogne rocky road zijn dat Bastogne koeken. No bake betekend dat een recept niet gebakken hoeft te worden in een oven.
Al een tijdje liep ik met het idee om variaties op het rocky road recept te maken. En daarnaast wilde ik graag een recept met Bastogne creëren. Die twee ideeën voegde ik samen.
In deze rocky road gebruik ik een combinatie van witte chocolade en melk chocolade.
Het Bastogne rocky road recept wordt gemaakt in een vierkante vorm van +- 20 cm. Je snijd hier zo’n 16 stukken Bastogne rocky road van.
Bastogne rocky road recept
Ingrediënten
- 100 gram mini marshmallows + extra
- 200 gram Bastogne koeken + 2 a 3 extra
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 1 eetlepel keukenstroop
- ½ theelepel koekkruiden
- ¼ theelepel kaneel
- 100 + 25 gram roomboter
Bereidingswijze
- Zet de marshmallows in de vriezer.
- Bekleed een vierkante vorm van ca. 20 cm met bakpapier.
- Doe de Bastogne in een dikke zak en maak deze tot grove kruimels/stukken met bijv. een deegroller of je handen.
- Smelt 100 gram boter met de stroop, witte chocolade, de koekkruiden en het kaneel in een pannetje op laag vuur.
- Doe het gesmolten mengsel over in een schaaltje.
- Voeg in het pannetje de 25 gram boter en melk chocolade toe en smelt dit.
- Schep de Bastogne met de marshmallows door elkaar.
- Schep hier het gesmolten witte chocolade mengsel door heen. Schep dit goed door zodat alles geraakt word.
- Schep als laatste de melk chocolade erdoor.
- Schep dit in de vorm en druk goed aan.
- Versier met wat Bastogne stukjes en marshmallows en druk deze lichtjes aan.
- Zet minimaal 2 uur koud weg.
- Snij in stukken.
Tips & Tricks bij de Bastogne rocky road:
- Rocky road is leuk om met kinderen te maken. Hou er wel rekening mee dat het smelten van de chocolade heet kan zijn.
- Toch een andere rocky road? Zie hier het basis rocky road recept.
- Wanneer je geen extra marshmallows en/of Bastogne koeken meer heb kan je de versiering ook weglaten.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie