
ANZAC koekjes recept
ANZAC koekjes zijn koekjes uit Australie en Nieuw Zeeland. ANZAC staat voor A – Australia NZ – New Zealand AC – Army Corps. Om die reden word ANZAC ook met hoofdletters geschreven. De ANZAC koekjes vinden hun oorsprong tijdens de eerste wereldoorlog. Vrouwen bakte de ANZAC koekjes en stuurde deze vervolgens naar de soldaten. De ANZAC koekjes waren soms lang onderweg. Zodoende zijn de koekjes zo gemaakt dat ze vrij lang houdbaar zijn.
Dit ANZAC koekjes recept komt uit de Koekjesbijbel. Ik schreef over dit bakboek een boekreview. Het recept is volledig in eigen woorden verteld.
Een makkelijk en snel recept. Dat is wat dit ANZAC koekjes recept wel is. De koekjes tover je in een handomdraai op tafel.
Het ANZAC koekjes recept is voor 20 – 25 ANZAC koekjes.

- 150 gram bloem
- 125 gram fijne havermout
- 75 gram geraspte kokos
- 175 gram suiker
- ¼ theelepel zout
- 125 gram boter
- 2 eetlepels golden syrup
- 1 theelepel baking soda
- 2 eetlepels kokend water
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, havermout, geraspte kokos, suiker en zout door elkaar.
- Smelt de boter in een pannetje met de golden syrup.
- Voeg het kokende water en de baking soda aan de gesmolten boter toe.
- Giet het botermengsel bij de droge ingrediënten en meng dit tot een deeg.
- Schep met een eetlepel hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Houd ruimte tussen de bolletje en druk ze met je vingers iets platter.
- Bak in 8-12 minuten goudbruin.
- Laat ca. 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens voorzichtig over op een rooster om verder af te koelen.


Tips & Tricks bij de ANZAC koekjes:
- De golden syrup is eventeel te vervangen door honing of ahorn siroop. Houd er dan wel rekening mee dat dit de smaak iets zal beinvloeden.
- Breng de ANZAC koekjes voorzichtig van de bakplaat over op een rooster. Als ze nog wat warm zijn kunnen ze nog slap zijn en uit elkaar vallen.
- Je kunt de ANZAC koekjes vrij lang bewaren in een afgesloten trommel.
- Maal de havermout in een keukenmachine tot de gewenste fijnheid.
- Gebruik eventueel een 3,4 – 4 cm diameter ijsknijper om de koekjes op de bakplaat te scheppen.
- Je kunt ervoor kiezen om de ANZAC koekjes iets donkerder te bakken als dat ik heb gedaan. De koekjes worden dan wat knapperiger. Hou ze wel in de gate dat ze niet te lang doorbakken.
Volg je me al op Instagram? Hier vind je bereidingswijzen met korte filmpjes van o.a. dit ANZAC koekjes recept. Volg @Bakkenderwijs
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie