
Amandelrotsjes recept
Amandelrotsjes recept is een recept gemaakt met de ingrediënten amandelen, cornflakes, chocolade, boter en golden syrup. En ze zijn echt ontzettend lekker.
Voor een nieuwe boekbakken pakte ik het boek Hapjes en broodjes en toetjes uit de boekenkast. Dit is een kinderkookboek. In dit boek zag ik de amandelrotsjes staan. Een krokante combinatie heerlijk gehuld in chocolade. Daar ging ik mee aan de slag.
Onderstaand amandelrotsjes recept komt zodoende uit het bovenstaande kinderkookboek. Het recept is volledig in eigen bewoordingen geschreven en waar nodig aangepast.
Amandelrotsjes zijn erg leuk om samen met kinderen te maken. Het is een makkelijk recept om je vingers bij af te likken.
Het is recept is voor ca. 8 a 16 amandelrotsjes afhankelijk van de grote.

- 100 gram melkchocolade
- 50 gram boter
- 3 eetlepels golden syrup
- 50 gram cornflakes
- 25 gram gehakte amandelen
- -
- kleine cupcake papiertjes of stukjes bakpapier
- Smelt de chocolade met de boter en de golden syrup au bain marie.
- Meng de cornflakes met de gehakte amandelen door elkaar.
- Roer de chocolade goed door tot je een mooi glanzende massa heb.
- Haal van het vuur en roer de cornflakes met de amandelen erdoor.
- Roer tot alles goed onder de chocolade zit.
- Schep hoopjes in kleine cupcake papiertjes of op kleine stukjes bakpapier.
- Laat volledig afkoelen alvorens deze te serveren


Tips & Tricks bij de amandelrotsjes:
- Het is ook mogelijk deze amandelrotsjes te maken zonder het au bain marie smelten. In het recept uit het boek doen ze het in een pannetje op laag vuur onder voortdurend goed roeren. Ik geef zelf de voorkeur aan au bain marie bij chocolade, maar deze optie is ook mogelijk.
- Mocht je liever pure chocolade willen, kan dit natuurlijk ook.
- Golden syrup kun je eventueel vervangen voor honing, honing is echter wel wat dominanter van smaak.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie