Een makkelijk en snel recept voor koekjes. Amandel-kokos koekjes. Voor deze koekjes word een mengsel gebruikt van kokos, bloem en amandelen. Dat in combinatie met boter en vanille heeft een heerlijk koekje tot resultaat. En vergeet dat beetje suiker natuurlijk niet om het af te maken.
De amandel-kokos koekjes worden nadat ze gebakken zijn, door de suiker gerold. En in het deeg zelf kan de suiker natuurlijk ook niet missen.
Deze koekjes vind ik zelf erg lekker. Echt om te smullen. In een luchtdichte trommel blijven ze ook lekker knapperig. De amandel-kokos koekjes zien er uit als halve ballen wanneer ze gebakken zijn. Het recept is vrij makkelijk en kost niet veel tijd. Het is een beetje een verborgen juweeltje. Dit komt doordat dit koekje niet echt een bekende/bepaalde naam heeft. Je haalt zo’n 20 – 30 koekjes uit het recept afhankelijk van de grote.
- 250 gram boter
- 100 gram suiker
- 8 gram vanille suiker (= 1 zakje)
- 300 gram bloem
- 100 gram gemalen amandelen
- 100 gram kokosrasp
- ca. 50-75 gram suiker om de koekjes door te rollen
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kneed alle ingrediënten voor het koekje goed door elkaar.
- Vorm balletjes van ca. 3,5 cm diameter (Dit is 30-35 gram per balletjes)
- Let de koekballetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak in ca. 20 minuten gaar.
- Rol de koekjes terwijl ze nog warm/heet zijn voorzichtig door de suiker.
Tips & Tricks bij de amandel-kokos koekjes:
- Als de koekjes nog warm/heet zijn ze nog wat broos. Wees daarom voorzichtig met de koekjes door de suiker te rollen.
- Je kunt voor de gemalen amandelen hele amandelen met bruine schil en al door de keukenmachine gooien.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Manou zegt
Kan dit ook met havermeel ipv tarwebloem?
Bakkenderwijs zegt
Ik heb hier geen ervaring mee. Maar havermeel is wat wel zwaarder en minder elastisch dan tarwemeel of bloem. Ook heeft het een wat andere smaak. Het is mogelijk om bloem door havermeel vervangen, maar het zal wel wat met het eindresultaat doen. Wat precies kan ik niet zeggen.
Marianne van der Straten- Simons zegt
Ik heb de receptuur precies gevolgd maar het deeg vloeide helemaal uit op de bakplaat!
Is nu een grote koek geworden. Kan die dus niet door suiker rollen! Wat is er aan de hand???
Bakkenderwijs zegt
Dat is gek en balen. Ik zou zo 1 2 3 niet kunnen zeggen wat daar gebeurt is doordat ik er niet bij was. Was er met het deeg wel de bolletjes te maken voordat deze de oven in gingen?
Yvonne zegt
Als je de koekjes een minuut of 30 in de koelkast legt zijn ze goed koud en behouden ze beter hun vorm , probeer het eens, succes
Ellen De Wilde zegt
Op welke stand moet de oven? Hetelucht circuleren?
Bakkenderwijs zegt
Ik gebruik altijd de boven- en onderwarmte stand. Mocht ik in een bepaald recept een andere stand gebruiken dan zal dit aangegeven staan. Over het algemeen zijn de meeste recepten die je terug vind op het internet met boven- en onderwarmte, of anders aangegeven.