Het wilde perziken roomijs recept kwam tot stand doordat ik nog een aantal wilde perziken had liggen die rijp waren om gegeten te worden. Mijn moeder leek het wel wat om daar ijs van te maken en dat is zeker gelukt. Het resultaat is een heel romig ijs.
Het recept is voor ca. 1,5 liter wilde perziken roomijs. In het wilde perziken roomijs recept voor gebruik gemaakt van een ijsmachine. Wilt u het wilde perziken roomijs echter zonder ijsmachine maken kijk dan bij de tips & tricks onderaan het recept.
Wilde perziken roomijs recept
Ingrediënten
- 500 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- 20 gram magere melkpoeder
- 4 eidooiers
- 500 gram wilde perziken
- 75 gram suiker
- 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
- Klop het eigeel met een deel van de suiker los.
- Leg het gelatineblaadje in een bakje water.
- Breng de melk met het vanille extract, het magere melkpoeder en de rest van de suiker aan de kook.
- Knijp het gelatineblaatje uit en los het op in de kokende melk
- Klop een beetje van de kokende melk bij het eimengsel en giet het eimengsel vervolgens terug bij de melk.
- Verwarm het mengsel al roerend tot een temperatuur van 85°C op laag vuur (1 tot 3 minuten). Er vormt zich dan een heel dun laagje op de achterkant van uw lepel.
- Giet het mengsel door een zeef.
- Zeg de bak met ijsmengsel in een water/ijs bad en klop tot deze volledig is afgekoeld.
- Roer de slagroom erdoorheen.
- Schil de wilde peziken en haal de pit eruit. Pureer de wilde perziken.
- Wrijf de wilde perziken door een zeef.
- Meng de wilde perziken puree door het roommengsel.
- Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je machine.
- Als het ijs gereed is doe het in een diepvriesbakje en zet nog even in de vriezer voor gebruik.
Tips & Tricks bij het wilde perziken roomijs:
- Zorg ervoor dat je ijsmengsel goed koud is voordat je het in de ijsmachine giet. Zet het eventueel van te voren nog even koud weg.
- Het magere melkpoeder en het blaadje gelatine zorgen voor een verbeterde structuur van het ijs. Deze twee ingrediënten zou je eventueel weg kunnen laten.
- Zet het ijs na de machine even in de vriezer, dit zorgt wederom voor een betere structuur van het ijs. (10 a 30 minuten)
- Staat het wilde perziken ijs langer als 3 uur in de vriezer haal het ijs er dan voortijdig uit. Het ijs kan wat hard worden en door het een tijdje op het aanrecht of in de koelkast te zetten word het ijs beter schepbaar.
- Wil je het wilde perziken ijs zonder ijsmachine maken. Volg de instructies van het recept. Gebruik opgeklopte slagroom en spatel deze erdoorheen. Doe het ijsmengsel in een diepvriesbak en haal deze er ieder half uur uit. Mix het mengsel dan even goed door zodat er geen ijskristallen gaan vormen. Herhaal dit tot het ijs een goede consistentie heeft.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie