
Sinaasappelsorbetijs recept
Heerlijk verfrissend sorbetijs gemaakt met vers fruit. Dit sinaasappelsorbetijs wil je in je vriezer hebben staan met het warme weer. Het sinaasappelsorbetijs word gemaakt met versgeperst sinaasappelsap. Verder word er nog een beetje citroen toegevoegd. Het resultaat is heerlijk fris sorbetijs met de smaak van sinaasappel. Zo kom je de warme dagen wel door.
Het sinaasappelsorbetijs kan je ook zonder ijsmachine maken. Kijk onder het recept bij de Tips & Tricks hoe dit gaat.
Het sinaasappelsorbetijs recept is voor ca. 1,5 a 2 liter ijs.
Sinaasappelsorbetijs recept

Ingrediënten
- 250 ml bubbeltjes water
- 250 ml water
- geraspte schil van 1 citroen
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 750 ml versgeperst sinaasappelsap
- 1 eetlepel citroensap
- 1 blaadje gelatine
- 200 gram suiker
Bereidingswijze
- Leg het blaadje gelatine in water water te weken.
- Breng de 250 ml water met de citroenrasp, de sinaasappelrasp en de suiker aan de kook.
- Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Los het blaadje gelatine erin op.
- Laat het geheel goed afkoelen.
- Roer het bubbeltjes water, sinaasappelsap en citroensap erdoorheen.
- Giet in de ijsmachine en volg de instructies van je machine.
- Schep het ijs in een diepvriesbestendige bak en vries het voor serveren nog 1 uur in.



Tips & Tricks bij het sinaasappelsorbetijs:
- Het is een vrij groot recept. Heb je niet zo’n grote ijsmachine, draai het sinaasappelsorbetijs dan in 2 keer. Of halveer het recept.
- Rasp altijd enkel het gekleurde van de schil en niet het wit mee. Het wit zorgt ervoor dat het bitter word.
- Wil je het sinaasappelsorbetijs zonder ijsmachine maken. Volg alle stappen van het recept. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak en zet deze in je vriezer. Haal het er na een uur uit en mix/roer/schaap het goed door elkaar. Herhaal dit vervolgens ieder half uur a uur. Tot het sinaasappelsorbetijs de juiste consistentie heeft.
- Haal het sinaasappelsorbetijs voor serveren op tijd uit de vriezer. Laat het ijs vervolgens op temperatuur komen op het aanrecht. Dit zorgt ervoor dat het sinaasappelsorbetijs beter schepbaar word.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie