Mango yoghurtijs een heerlijk verfrissend yoghurtijs met de smaak van mango.
Mango is een tropische vrucht en geeft een heerlijke tropische smaak aan dit yoghurtijs.
In het mango yoghurtijs recept word minimaal gebruikt gemaakt van suikers. Zo heb ik een combinatie van witte basterdsuiker en maple siroop gebruikt. Voor het yoghurtijs gedeelte heb ik Griekse yoghurt gebruikt.
Dit mango yoghurtijs is met of zonder ijsmachine te maken. Onderstaand mango yoghurtijs recept is geschreven voor de ijsmachine. Bij de tips & tricks onder het recept vind je de bereidingswijze zonder ijsmachine
Het mango yoghurtijs recept is voor ca. 500 ml ijs.
Mango yoghurtijs recept
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 eetlepel maple siroop of honing
- 10 gram witte basterdsuiker
- 300 gram Griekse yoghurt
- 10 gram magere melkpoeder
Bereidingswijze
- Maak de mango schoon en pureer het vruchtvlees.
- Mix de mangopuree met de maple siroop, de witte basterdsuiker en het magere melkpoeder door elkaar.
- Schenk het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
Tips & Tricks bij het mango yoghurtijs:
- Wil je het mango yoghurtijs maken zonder ijsmachine, bereid dan het mango ijsmengsel en doe het in een diepvriesbakje. Zet het in de vriezer en haal het ieder half uur eruit. Mix het even goed door en zet het terug. Herhaal dit tot het mango yoghurt ijs de juiste constantie heeft.
- Zet het mango yoghurtijs nadat je het uit de ijsmachine haalt nog even in de vriezer. Dit komt de structuur van het mango yoghurtijs ten goede.
- Geen magere melkpoeder in huis? Dan kan je dit gerust weglaten. Het mango yoghurtijs zal echter wel wat harder zijn hier en heeft meer tijd nodig om schepbaar te worden.
- Haal het mango yoghurtijs optijd uit de vriezer en zet deze even op het aanrecht of in de koelkast. Hierdoor word het ijs beter schepbaar.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie