
Frambozen yoghurtijs recept
Frambozen yoghurtijs een heerlijk fris schepijs met een basis van yoghurt. Het frambozenyoghurtijs word gemaakt met diepvriesframbozen. Verse frambozen zijn vaak erg duur en voor een wat grotere hoeveelheid zijn de diepvriesframbozen een ideaal alternatief. Maar mocht je verse frambozen willen gebruiken kan dit natuurlijk ook.
Voor onderstaand frambozen yoghurtijs recept word gebruikt gemaakt van een ijsmachine. Het is echter ook mogelijk het frambozen yoghurtijs zonder ijsmachine te maken. Onder het recept vind je de tips & tricks. Hierin word beschreven hoe je het frambozen yoghurtijs recept zonder ijsmachine bereid.
Het frambozen yoghurtijs recept is voor 1 a 1,5 liter yoghurtijs

- 500 gram diepvries frambozen
- 500 gram Griekse yoghurt
- 100 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 20 gram magere melkpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 1 blaadje gelatine
- Leg het blaadje gelatine in een bakje met water.
- Verwarm de frambozen met het citroensap, de suiker en het vanille extract tot (bijna) aan de kook.
- Roer het melkpoeder erdoorheen.
- Knijp het blaadje uit en los het op in het frambozen mengsel.
- Giet het frambozen mengsel door een zeef en laat volledig afkoelen.
- Roer de Griekse yoghurt door het frambozen mengsel.
- Giet het frambozen ijsmengsel in je ijsmachine en volg de instructies van je machine.


Tips & Tricks bij het frambozen yoghurtijs:
- Yoghurtijs word erg hard in de vriezer. Haal het yoghurtijs optijd uit de vriezer om het weer schepbaar te maken.
- Wil je het frambozen yoghurtijs recept zonder ijsmachine maken. Bereid dan het frambozen yoghurtijs mengsel en giet het in een diepvriesbestendige bak. Zet het in de vriezer. Haal het ieder half uur uit de vriezer en roer/mix het goed door. Herhaal dit tot het ijs de gewenste consistentie heeft.
- Gebruik je verse frambozen dan kan je ervoor kiezen om wat minder suiker te gebruiken. Verse frambozen zijn over het algemeen zoeter als de diepvriesvariant.
- Om het frambozen mengsel sneller te doen afkoelen kan je deze in een water/ijsbad zetten en met de garde het ijsmengsel doorkloppen tot deze is afgekoeld.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie