
Dulce de leche ijs recept
Dulce de leche ijs is een heerlijk karamel roomijs. Dulce de leche word gemaakt van een blikje gecondenseerde melk. Hoe je dat doet lees je in dit dulce de leche recept.
Dulce de leche is een karamelpasta. Deze karamelpasta word in een roomijs verwerkt. Door de dulce de leche samen met de melk te verwarmen word het een geheel. Van daaruit kan je het dulce de leche ijs verder maken.
Dulce de leche ijs is in vergelijking met andere ijssoorten een goed schepbaar ijssoort. De structuur is zacht. Het dulce de leche ijs is dan ook een ideale ijssoort om een bolletje van te scheppen.
Onderstaand dulce de leche ijs recept is geschreven voor de ijsmachine. Dit recept leent zich er ook goed voor om zonder ijsmachine te maken. Zie de tips & tricks onder het dulce de leche ijsrecept.
Op het internet vind je veel dulce de leche ijs recepten welke 1 blikje dulce de leche met 1 blikje slagroom mengen. Dit kan natuurlijk ook, maar ik vond dit een beetje te veel van het goede. Zodoende heb ik een andere roomijs draai aan het dulce de leche ijs gegeven. En geloof mij onderstaand dulce de leche ijsrecept is echt voor meerdere herhalingen vatbaar. Hier thuis iig wel.
Benieuwd wat je nog verder kan doen met een heerlijk dulce de leche blikje? Anders dan dit dulce de leche ijs? Kijk dan eens naar dit dulce de leche cheesecake recept.
Onderstaand recept is voor ca. 1 liter dulce de leche ijs.
Rating

- 1 blikje dulce de leche
- 250 ml slagroom
- 500 ml volle melk
- 4 eidooiers
- Klop de eigelen los.
- Verwarm de melk.
- Schep de dulce de leche bij de warme melk en verwarm dit tot de dulce de leche helemaal is gesmolten in de melk.
- Breng de dulce de leche melk tot bijna aan de kook.
- Giet een beetje over de eigelen en mix het door elkaar.
- Giet het vervolgens terug bij de rest van de dulce de leche melk en verwarm tot ca 85°C. (Dit is als er een heel dun laagje op je lepel achterlaat).
- Laat het dulce de leche mengsel volledig afkoelen.
- Meng de slagroom door het dulce de leche mengsel.
- Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
- Doe de dulce de leche ijs in een diepvries bestendige bak en zet nog even in de vriezer.


Tips & Tricks bij het dulce de leche ijs:
- Wil je het dulce de leche ijs zonder ijsmachine maken, volg dan de instructies in het recept om het ijsmengsel te maken. Giet het dulce de leche ijsmengsel vervolgens in een diepvries bestendige bak en zet deze in de vriezer. Haal het dulce de leche ijs ieder half uur eruit en meng dit goed door. Herhaal dit tot het ijs de juiste consistentie heeft.
- Je kunt het ijsmengsel door een zeef gieten om eventuele klontjes eruit te halen. Zeker als er een beetje ei is gaan stollen is dit een goede oplossing. Echter merk je tijdens het smelten van de dulce de leche in de melk ook dat er hele kleine klontjes karamel in de melk blijven zitten. Het kan zijn dat je deze dan nog door de zeef moet duwen. Het zou zonde zijn als de karamel niet allemaal meekomt.
- Haal het dulce de leche ijs optijd uit de vriezer, zo kan het op temperatuur komen en word het beter schepbaar.
- Het dulce de leche ijs is ook erg lekker met stukjes chocolade.
- Voor de dulce de leche heb ik het Friesche vlag gecondenseerde melk blikje gebruikt met een inhoud van 397 gram.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Hallo.
Lekker recept, om zeker te proberen
Mag ik vragen hoeveel gram er in de gecondenseerde melk zit.
Hier zijn het blikjes van 305 gram.
Dank je.
Gr
Beste Kathleen, bedankt voor de reactie en goede vraag. Heb het blikje gecondenseerde melk van Friesche vlag gebruikt. Heb het even opgezocht en deze heeft een inhoud van 397 gram. Zal het gelijk bij het Dulve de leche ijs recept vermelden. Met smakelijke groet, Yvonne
Hallo Yvonne!
Ik ben het recept aan het proberen, het mengsel staat nu af te koelen in de koelkast. Moet de slagroom licht opgeklopt worden of mag deze er gewoon zo bij?
Bedankt voor de hulp,
Met vriendelijke groeten,
Eline
Hoi Eline, Als je een ijsmachine gebruikt kan je de slagroom er zo bij doen. Dan hoeft deze niet opgeklopt te worden. Mocht je het zonder ijsmachine maken is het handig de slagroom lobbig te kloppen. Met smakelijke groet, Yvonne
Ik maak het met rozijnen in rum geweekt. De rum gaat er ook in. Dan hoeft het ijs niet in de ijsmachine. De alcohol houdt het schepbaar. (ongeveer 50 cc rum). Ook do eik er soms walnoten of pecannoten in, in stukjes. Het is echt een heerlijke ijssoort.
Bedankt voor de reactie en de tip. Goed te horen dat het dulce de leche ijs zo goed smaakt.
Ik heb een blok kant en klare dulce de leche in een verpakking (dus niet in een blikje) kan ik deze ook ervoor gebruiken?
Ik ken het product dat niet in een blik zit niet. Als het er een beetje hetzelfde uitziet dan moet dat zeker kunnen.
Ik heb het vandaag gemaakt met de verpakte dulce. Het is nagenoeg hetzelfde als het blikje alleen in vaste vorm en in plastic verpakt. Het duurde best lang voor het gesmolten was. Maar het is, na het te hebben gezeefd uiteindelijk gelukt. Het staat nu, na wat roersessies in de vriezer. ‘K ben heel benieuwd. Volgende keer ga ik het met een blikje proberen.
Wat goed te horen dat het gelukt is. Hopelijk heeft de taart ook heerlijk gesmaakt.