Citroensorbetijs is een heerlijk verfrissend ijsrecept. Dit citroensorbetijs recept is een extra blog. Het is tenslotte maar een paar maanden per jaar mooi zomers weer en in die maanden is het extra lekker om een ijsje te maken. Dit recept voor citroensorbetijs is natuurlijk ook lekker in de wat koudere maanden. Maar omdat het nu mooi weer is laten we deze extra ijsblog snel op de site verschijnen.
Al een aantal jaar liep ik met het idee om een ijsmachine aan te schaffen en nu hakte ik de knoop hopla door. Een ijsmachine is niet essentieel voor de bereiding voor ijs. Echter word vaak met een ijsmachine de structuur van het ijs wel wat beter. En kost het met een ijsmachine minder tijd. Het onderstaand recept voor citroen sorbetijs is geschreven voor de ijsmachine. Kijk bij de tips & tricks hoe je dit citroen sorbetijs kan maken zonder een ijsmachine.
Het onderstaand recept voor citroensorbetijs is voor zo’n 500 a 600 ml ijs.
- Rasp van 1 citroen
- 250 ml water
- 100 gram suiker
- 125 ml citroensap
- 125 ml bubbeltjes water (bijv. Spa rood)
- Breng de citroenrasp met het water, de suiker en het citroensap aan de kook en laat deze 5 minuten zachtjes koken.
- Giet het mengsel door een zeef en laat deze volledig afkoelen.
- Roer het bubbeltjes water erdoor heen en giet het mengsel in de ijsmachine.
- Volg de instructies op je ijsmachine voor de stand en tijd. (richttijd is 40 minuten).
Tips & Tricks bij het citroen sorbetijs recept:
- Als je het citroen sorbetijs zonder ijsmachine wilt maken vries het ijsmengsel dan in een bakje in en haal het ieder half uur uit de vriezer. Mix vervolgens het ijs even goed door en zet het weer terug in de vriezer. Herhaal dit tot het ijs goed van consistentie is en het geen ijskristallen meer zal gaan vormen.
- Mocht je het citroensorbetijs willen maken zonder bubbeltje water, vervang dit dan door gewoon water.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie